Volumen u kosi nikad ne izlazi iz mode, a ako niste jedna od onih srećnica s prirodno gustom i voluminoznom kosom, put do željene frizure nije uvek jednostavan.

Srećom, postoji niz trikova koje možemo isprobati kod kuće ili u frizerskom salonu i tako povećati volumen kose i stvoriti izgled prirodne gustoće.

1. Redovni odlasci u salon

Prema slavnom frizeru Džordžu Nortvudu, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za povećanje volumena je redovno "mikro" šišanje.

- Kako bismo dodali volumen tankoj kosi, prvo joj trebamo dodati teksturu kako bi izgledala i bila gušća. Za to je izvrsno mikro-šišanje jer uklanjanje najsitnijih vrhova kose svakih šest nedelja može pomoći da kosa izgleda gušće i zdravije. Kraća dužina takođe može stvoriti iluziju gustoće.

Često šišajte kosu ako želite da dobijete na volumenu
Shutterstock 

2. Izbegavajte slojeve

Slojevi u kosi mogu izgledati fantastično, ali ako želite da izvučete najbolje od svoje tanke kose, onda slojevi nisu najbolje rešenje jer mogu postići suprotan efekt i učiniti je ravnom i beživotnom. Umesto toga, kažu stručnjaci za "Glamour", bolja ideja je da tanka kosa bude jednake dužine. Idealna frizura je kratki bob do ramena koji će stvoriti puniji izgled.

3. Odaberite pravu frizuru za svoj tip kose

Iako su redovno šišanje i "politika" bez slojeva u kosi najvažniji za gušći izgled kose, bitno je odabrati i pravu frizuru. Dobra ideja je odabrati šiške jer će one stvoriti privid volumena. Ako imate šiške, odaberite blunt varijantu jer će on stvoriti definisane, voluminozne kovrdže.

Odabir messy šiški pomoći će vam da stvorite prividan volumen
Instagram 

4. Dodajte volumen feniranjem

Prema Norvudu, jedan od najboljih načina za stvaranje volumena je feniranje.

- Kad sušite kosu, upotrebite okruglu četku i podignite kosu u korenu - pojašnjava i kaže kako takav način feniranja kosi dodaje veliku količinu volumena.

Kako da kosa izgleda gušće Instagram/faithfullyfisch

5. Uložite u kvalitetne proizvode

Postoji nekoliko proizvoda koje stručnjaci obožavaju za stvaranje volumena u sekundi. Ističu parfem za kosu kojom se može postići volumen, bez ostavljanja lepljivog traga, ali uz zadržavanje dinamike i kretanja kose. Tu je i suvi šampon pa možete malu količinu naneti na koren i zatim ostatak proizvoda "izduvati" fenom za kosu. To je brza tehnika koja će revitalizirati kosu, kažu stručnjaci, i dodati joj volumen, bez potrebe za pranjem.

Bitno je da koristite kvalitetne proizvode za negu kose
Instagram