Verovatno niste znali da i pegla za kosu ima svoj životni vek. Naime, Frizer Fabio Skalia objasnio je kako prepoznati je li pegla za ksou još uvek sigurna za upotrebu ili je pak odradila svoje i dalje može samo oštetiti kosu, piše Mirror.

"Vreme da prestanete da koristite peglu je kad joj se ploča izgrebe ili ‘istroši'", rekao je Skalia za Mirror, objasnivši da oštećena ploča može kosu izložiti ekstremnoj toploti i tako spaliti, prenosi Večernji.

Pegla ne treba da se koristi kada se ploča istroši ili izgrebe
Shutterstock 

"Ako ste proverili ploče i još su neoštećene, pogledajte i svjetlo indikatora toplote koje takođe može pokazivati da je pegla dotraala Ako lampica često treperi dok je u upotrebi, vaša je pegla prestala zadržavati toplotu i vreme je za novu", kaže frizer.

Ako s peglom po nekoliko puta peglate isti deo kose da bi ga malo izravnali, takođe je znak da nije za upotrebu. Frizer ističe da bi peglu trebalo zameniti svake dve do tri godine.

Ono što treba naglasiti jeste da prilikom upotrebe pegle za kosu, trebalo bi da koristite sredstva za zaštitu kose od toplote koja preporučuju frizeri, a kako ovi preparati deluju na dlaku, pogledajte u nastavku:

Kako deluje zaštita od toplote na kosu TikTok/hqhorsley