ZA VOLUMEN KAO IZ SALONA: Isprobajte tehniku OBRNUTOG PRANJA kose ukoliko imate tanku dlaku sklonu mašćenju

Obrnuto pranje kose je sve što morate da isprobate ukoliko patite od nedostatka volumena pri korenu.

Obrnuto pranje kose pruža negovanu, sjajnu i kosu punu volumena.
Shutterstock 

Možda mislite da pranje kose nije nešto čemu biste trebali da pridajete previše pažnje, ali šamponiranje i ispiranje kose zahteva određena pravila.

I dok je to već postala rutina koju mahinalno obavljam od malih nogu, zaintrigirali su me videi na mrežama u kojima devojke peru kosa.

S obzirom na to da ništa novo nisam videla od onog što već ranije nisam znala, da se koristi mala količina šampona, kao i to da se nanosi samo na teme, ne i na krajeve, nastavila sam da skrolujem dalje po TikTok-u.

Nakon nekoliko videa, naišao mi je video u kom devojka svoju kosu peru potpuno obrnutim redosledom. "Ovo može biti zanimljivo", pomislih.

Obrnuto pranje kose tiktok/@gallyglam

Prvenstveno mi je bilo neobično da vidim da masku ili balzam za kosu nanosi na samo teme, a onda i da joj je to prvi korak, pre šamponiranja. Dakle, caka je u tome da se kosa nahrani od temena do vrhova, a zatim da šamponiranjem uklonite sve prljavštine sa temena.

Zainteresovala me je ova tehnika obrnutog pranja kose, ali mi i dalje mi nisu bili najjasniji njeni benefiti. Guglajući sam naišla na podatak da ukoliko kosu pre šamponiranja pripremite 5-minutnim držanjem balzama, navodno ona lakše upija ostale hidratantne sastojke iz proizvoda. 

Šamponiranje i ispiranje kose zahteva neka pravila.
Shutterstock 

S obzirom na to da sam nedavno izvlačila pramenove, te mi je nega kose postala ključna, rešim da isprobam metodu obrnutog pranja kose.

Slobodno mogu reći da je ovo jedan od boljih hack-ova koje sam saznala na TikTok-u jer pruža neverovatno meku, hidriranu i nahranjenu kosu koja u korenu ostaje puno volumena. Ono zbog čega kosa u korenu dobija dodatno na volumena jeste to što nakon šamponiranja ne otežavate kosu dodatno blazamom, već samo isperete šampon sa temena.

Obrnuto pranje pruža neverovatno meku, hidriranu i nahranjenu kosu.
Shutterstock 

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose i potencijalni veći volumen, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Obrnuto pranje se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Iako je moja kosa dosta gusta i prirodno talasasta, nakon ovog trika sam sem volumena i neverovatne mekoće, primetila i da s lakoćom oblikujem kako ravno isfeniranu, tako i loknastu kosu koju pravim na kaišu bade mantila.

Preporučujem svima da isprobate ovaj trik, ništa vas ne košta, a verujem da će vam se svideti isto koliko i meni!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši