Ukoliko se mučite sa slabom i beživotnom kosom, onda vam je poznato koliki je nekad problem pronaći idealnu frizuru. Da, neke stvari dobro izgledaju samo na fotografijama, ili kada dođete od frizera, ali čim pokušate da kosu stilizujete sami, priča izgleda potpuno drugačije.

Ukoliko je ovog proleća vaš izbor neka od bob frizura, stilisti i frizeri savetuju varijante sa više lejera kako biste prividno dobili više punoće, međutim, poslednjih dana posebno je dobila na popularnosti verzija francuskog, odnosno takozvani "Je Ne Sais Quoi" upravo jer se radi o kombinaciji nekoliko stilova kako bi se dobila nešto uglađenija varijanta.

Francuski je prepoznatljiv jer seže do linije brade i ima mikro šiške, dok kod "Je Ne Sais Quoi" šiške treba da budu lagane, duge, poput onih koje su popularne na Istoku.

Njegova prednost je što odgovara svima, nevezano za oblik lica i teksturu dlake, a francuski stilist ikažu da je najbolje poluvlažnu kosu "gužvati" prstima sa malo pene za što razbarušeniji izgled čime skraćujete vreme stilizovanja.

Čak i ako se odlučite za isfeniranu verziju, forma ostaje ista upravo zahvaljujući slojevima.

Francuskinjama je već neko vreme ovo glavni odabir po salonima, a "Je Ne Sais Quoi" groznica polako se širi i po evropskim zemljama. Često se može videti i varijanta sa "zavesicama", odnosno curtain šiškama koje fantastično uokviruju lice.

Dakle, samo je na vama da pronađete varijantu koja vam najviše odgovara i koja se najbolje uklapa uz vaš stil, pogotovo ako ste spremni za veliki "rez", tj, veliku promenu frizure.