Često se kaže da nas dramatični događaju podstiču na promenu frizure. To svakako ne treba biti razlog da čekate na promenu. Prolećni dani idealan su period za promene, a zašto ne biste krenuli od svoje kose? 

Iako se inspiracija krije na svakom koraku, ovaj put odvela nas je do jako popularnog boba koji već neko vreme važi kao jedna od najpoželjnijih opcija za šarmantnu frizuru.

Postoji više vrsta boba ili frizure koja zna sezati od brade pa sve do ramena, ali ako spadate u one koji ne žele previše vremena da da posvete stilizovanju kose, upravo je “francuski” tip boba frizura koju biste trebali da isprobate.

francuski bob jedna je od najpopularnijih frizura
Instagram 

Francuski tip boba

Nemojte da vas nužno zbuni naziv “francuski” jer ste ovaj neopterećen i ležeran tip frizure sigurno viđali, a samo ime aludira i na način stilizovanja koje ne uključuje puno proizvoda i “pušta” kosu da pokaže prirodnu teksturu.

opuštena kosa karakteristika je francuskog boba
Instagram/taylorlashae 

U pravilu, kosa se šiša mokra da bi se potom sačekalo potpuno sušenje (na hladno) tako da se jasno može videti na koji se način kosa suši i formira. Dakle, volumen “francuskog” boba dolazi od načina šišanja, ne od stilizovanja i raznih proizvoda. Ako je u pitanju gusta kosa, frizer se može poigrati teksturom kose i kraćim pramenovima, ali ako imate tanku kosu, bolje je ravno šišanje.

kosa se šiša mokra da bi se potom sačekalo potpuno sušenje (na hladno) tako da se jasno može videti na koji se način kosa suši i formira.
Instagram 

Kao najveća prednost ovog boba navodi se dugotrajnost, odnosno, dobro će izgledati i nakon šest meseci do godinu dana.

Pri korišćenju proizvoda vodite se mišlju “manje je više” i pripazite na količinu sprejeva za teksturu i šampona za suvo pranje kose. U galeriji u nastavku teksta izdvojili smo 10 primera kako možete nositi francuski bob:

Instagram Inspiracija za trendi frizuru