Kratka kosa je super, ali ako ste u fazi puštanja kose i sada je ona onoj "ni tamo- ni vamo" dužini razumemo zašto ste lenji za njeno stilizovanje.

Nažalost, iako biste to najviše želele, znate i same da kosa neće porasti preko noći i da je vreme da se posvetite njenom celokupnom izgledu.

Upravo zato smo vam pripremili nekoliko primera frizura koje su savršene za one koji su u fazi puštanja kose.

Francuski bob

Francuskinje su uvek naša inspiracija, kako za modni stil, tako i za frizure. Jedna od poznatih francuskih filmskih junakinja je upravo Amelie Poulain koju igra harizmatična Audrey Tautou – a svoju popularnost Amelie je između ostalog stekla prepoznatljivom, kratkom bob frizurom sa šiškama. Ova frizura je idealna za fazu u kojoj vam kosa još uvek nije dovoljno duga za bob koji uokviruje lice, jer su njeni prednji pramenovi tik ispod jagodica, dok je nazad iznad vrata veoma kratka. Mnogi primeri bob frizure odlični su za ove prelazne faze.

francuski bob frizura
Instagram/taylorlashae 

Stepenasti bob sa dugim šiškama

Kada vam kosa još malo poraste, najbolje bi bilo da je formirate u bob frizuru, ali sa stepenima i pramenovima. Stepeni će učiniti da vaša kosa izgleda kao da ima više volumena i sprečiće je da ravno pada bez konkretne forme – kao što bi to inače činila kada je samo puštate. Ona je idealna kada želite da postignete uredno-neuredni look, koji odlično prikriva fazu rasta kose.

Kratki simetrični bob zalizan unazad

Ovo je možda najatraktivniji i najviše seksi predlog! Za ovu frizuru ključno vam je da vam najduža linija kose bude ujednačena sa svih strana. Potrebno je da svoju kosu blago zaližite gelom unazad ili je čak i malo nakvasite (odlično izgleda i u letnjoj wet look verziji) i isprskate lakom kako bi ostala fiksirana, ali ne i zacementirana jer je ovo ipak trendi frizura koja zahteva i dnevne i noćne prilike.

kendal dzener zalizani bob
Profimedia 

Muška frizura iz devedesetih sa razdeljkom na sredini

Ova frizura je od skoro ponovo postala veoma popularna, kako među muškarcima tako i među devojkama koje su spremne na malo rizika. Ona je veoma stilski određena i puštanje kose je prava prilika da je isprobate i vidite kako se osećate sa njom.

kratki bob kaia gerber
screenshoot/instagram 

Mullet frizura sa gustim šiškama

Mullet frizura se vratila u modu, i mada nam je to u početku bilo neobično, nakon što smo je videli na muzičarkama poput Rijane i Majli Sajrus postala nam je sasvim prihvatljiva, pa čak i lepa. Mullet frizura je takođe idealna za period rasta kose, jer vaša kosa će prirodno rasti u formi ove frizure, a na vama je samo da je dodatno stilizujete i dodate joj nekoliko stepena. Sledeći korak u puštanju kose kada imate mullet frizuru je wolf cut.

A line bob

I za kraj, tu je čuveni A line bob, kod kojeg su prednji pramenovi oko lica duži od onih iza ušiju i oko vrata. Zabavno je jer može biti pomalo stepenast, ali i potpuno uglađen i ravan. Sve do vas i šta vašem senzibilitetu prija.

line bob frizura
Instagram