KOLIKO ČESTO ŠIŠATE KOSU? Frizeri tvrde da postoji dobar razlog zašto treba redovno skraćivati krajeve

Ukoliko ste se pitali da li kosu zaista treba šišati na mesec dana, obratite pažnju na sledeće savete stručnjaka...

Šta je suvi regenerator za kosu
Shutterstock 

Sigurni smo da ste barem jednom čuli za ono da kosu treba šišati redovno, odnosno, idealno bi bilo na mesec dana. Međutim, iako ova tvrdnja postoji od vajkada, zapravo je u pitanju mit.

Dakle, ne, kosa neće rasti brže ako je šišate na svakih mesec dana, ali postoji dobar razlog da to ipak radite redovno.

Kako vodeći svetski triholozi tvrde, redovnim šišanjem kosa ne raste brže, već raste zdravija, a idealno je da posetite frizera kada vidite da su vam vrhovi ispucali.

Razlog je veoma jednostavan: ako se ne rešite ispucalih krajeva, dlaka se cepa po dužini i tako nastaje više štete, odnosno, teško je postići željenu dužinu. 

Kosu treba šišati na svakih nekoliko meseci.
Shutterstock 

Dakle, redovnom posetom salonu kosu negujete iz korena, a vrhovi se neće raspadati i pucati. Ovo pravilo posebno važi za one koji imaju tanku vlas ili retku kosu.

Uprkos mišljenju da bi kosu trebalo šišati na mesec dana, frizeri kažu da ta tvrdnja nije tačna.
Shutterstock 

Na pitanje koliko često se treba šišati, stručnjaci kažu da to zavisi od same teksture kose. Oni koji imaju kovrdžavu kosu trebalo bi da posete frizera na svaka 2 do 3 meseca, a kod drugih zavisi i od brzine rasta kose.

Tako, ukoliko imate pixie bilo bi dobro da frizuru osvežite na svake 3, 4 nedelje, ukoliko imate bob, na svakih nekoliko meseci, a kod duge se ovaj period može produžiti i na četiri meseca.

NAKON OVOGA, KOSA ĆE VAM RASTI KAO IZ VODE: Ključ je u 2 prirodna sastojka i bjuti alatki koja čini čuda Tiktok/theaussierapunzel

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši