Kada je reč o kosi srednje dužine može se učiniti da su mogućnosti za ovu frizuru ograničene, što je potpuno pogrešno. Zapravo je istina da ima više opcija za frizure od bilo koje druge dužine!

U zavisnosti od načina šišanja mogu se postići različite frizure od elegantnog boba, preko kovrdžave punđe do mokrog izgleda koji su proslavile slavne dame poput Dženifer Lopez, Dua Lipe, Kim Kardašijan i mnogih drugih.

Bez obzira da li želite smeli ili romantičan look, moći ćete da ga postignete kod kuće bez profesionalnog frizera. Postoji bezbroj primera frizura srednje dužine koje su lake za napraviti i pristaju svakom obliku lica.

U nastavku otkrijte 10 najboljih frizura za srednju dužinu kose za leto 2022.

1. Krajevi ka napolje

Krajevi ka napolje su već neko vreme u trendu i ne prikazuje im se krah. To je verovatno iz razloga što su tako laskavi i laki za stilizovanje. Jednostavno peglom za kosu izvucite pramenove ka napolje - da, toliko je lako.

2. Zalizana kosa

Postoji nekoliko stvari koje se nikada neće promeniti. Jedna od njih je da ćemo uvek voleti zalizanu frizuru. Da bismo ponovo kreirali verziju Tejlor Hil, koristićemo proizvod za stilizovanje, lak za kosu i ruke. 

3. Kovrdžava punđa

Zendajina kovrdžava punđa privukla je neverovatnu pažnju. Pre nego što pokupite kosu u punđu poboljšajte prirodnu teksturu kremom za oblikovanje koja će povećati vlažnost i definisati kovrdžave.

4. Talasi

Talase možete postići uz pomoć pegle i viklera.

5. 2000's

Dua Lipa je poznata po svojoj ljubavi prema stilu inspirisanom 2000-im, a ova glam frizura se potpuno uklapa. Ključ za postizanje ovog izgleda je da iz punđe izuzmeti debele pramenove kose kako biste uokvirili lice. Ispravite delove tako da izgledaju glatko, ali ne zaboravite da koristite sredstvo za zaštitu od toplote.

6. Mokra kosa

Ništa ne čini jednostavnu frizuru uzvišenijom i spremnom za crveni tepih od stilizovanja u mokri izgled. Jednostavno nabavite proizvod koji ima sjajnu završnicu i postignite frizuru visokog sjaja od korena do vrha.

7. Polu pokupljena kosa

Bez obzira na tip kose, da li je ravna, talasasta ili kovrdžava, frizura pola gore-pola dole će uvek uspeti. Za dokaz, pogledajte Evu Longoriju i njen opušteni stil u stilu vikenda.

8. Zalizan niski rep

Kada ste u nedoumici, odlučite se za niski, zalizani rep. Savršena stvar je što funkcioniše sa bilo kojim stilom i savršeno se uklapa sa prirodnom, ali i dramatičnom šminkom. Pored toga, prilike poput sportske ili formalne, podržavaju nošenje niskog zalizanog repa koji je neverovatno jednostavno postići.

9. Pletenice uz lice

Hejli Biber pletenice koje uokviruju lice predstavljaju savršenu priliku da prigrlite svoju prirodnu teksturu kose, kakva god da je. Jednostavno izdvojite dva mala pramena kose sa obe strane lica i zapletite ih u pletenicu i pričvrstite ih prozirnom gumicom. Voila, frizura završena.

10. Razdeljak na sredini + talasi

Ovaj neobavezni stil je izuzetno lak za postizanje, a važno je samo da obavezno koristite lak za kosu kako bismo joj dali definiciju, tako da pramenovi mogu izgledati kao na Lauri Herieri.