Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svež, negovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling.

S vremena na vreme potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože i nečistoće, kako bi se ona što lakše mogla obnoviti i kako bi kreirali ujednačeniji ten, ali koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom!

Iako piling najčešće primenjujemo na koži, on je takođe neophodan i u nezi kose, a uloga mu je zapravo slična; pilingom temena uklanjamo prljavštinu, mrtve ćelije kože, kao i nakupljene proizvode za stilizovanje i negu.

Takođe ono što volimo kod pilinga kose jeste i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu sve vreme težimo. 

Piling kose je idealno napraviti jednom nedeljno, a osim što uklanja sve ono što kosa ne bi trebalo da zadržava, pospešuje delovanje omiljenih proizvoda za negu poput hranjivih balzama ili maski.

Piling kose Instagram/martagrzegorzak

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu u pročišćavanju temena i uklanjaju nečistoća koje se stvaraju na kosi tokom dana, a koriste se tako što pre šamponiranja, dobro navlažite teme glave, a zatim nežno masirate proizvod. Nakon 3 minuta dodajte vodu, zapenite i rasporedite po celoj dužini, a zatim temeljno isperite.

Rezultati? Kosa je sjajnija, lakša za održavanje i duže čista!