Ukoliko imate problema sa opadanjem, stanjenom ili prosto samo retkom kosom, verujemo da ste isprobali raznorazne načine da ubrzate njen rast.

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete da ubrzate njen rast, a osim nekoliko ključnih trikova koji nisu na odmet, podjednako je važno da se naoružate strpljenjem i odličnim proizvodima!

Upornost i strpljenje su najvažniji kod puštanja kose, jer je to proces kojim se rezultati ne postižu preko noći, ali i pored toga možete ga bar malo ubrzati primenom sjajnih trikova koje kosa obožava.

Kako podstići rast kose Instagram/moniquemrapier

Devojka na Instagramu pod imenom Monique M Rapier podelila je video u kom je korak po korak objasnila kako je od tanke i beživotne kose došla do bujne i guste dlake.

U 6 koraka objasnila je šta koristi za rast kose:

1. Barem dva puta nedeljno izmasiram teme uljem koje podstiče rast kose, a zatim sa tom maskom i prespavam. Ulja koja koristim su: ricinusovo, ulje crnog kima ili ulje ruzmarina.

masaža temena postiče rast kose.
Shutterstock 

2. Spavam sa svilenom kapom ili sa svilenom jastučnicom.

3. Sušim kosu fenom samo ispod uha. Ovaj trik ne samo što pomaže da vam se kosa ne kovrdža, već omogućava da kosa izraste bez ikakvih oštećenja.

4. Konzumiram Biotin i toplo ga preporučujem svima jer pomaže da ojačate kosu.

pirinčana voda za ispiranje kose jača kosu.
Shutterstock 

5. Otkrila sam da mojoj kosi treba više proteina i počela sam da koristim pirinčanu vodu koja stimuliše rast.

6. Koristim jednom nedeljno šampon za dubinsko pranje kose i ne mogu dovoljno da ga nahvalim! Upravo ovaj šampon pomaže da vaše teme ostane zdravo, a zatim podstiče normalan ciklus rasta kose.