Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svež, negovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling.

S vremena na vreme potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože i prljavštine, kako bi se ona što lakše mogla obnoviti i kako bi kreirali ujednačeniji ten, ali koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom!

Iako piling najčešće primenjujemo na našoj koži, on je takođe neophodan i u nezi kose, a uloga mu je zapravo slična.

kosa
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Naime, pilingom vlasišta uklanjamo prljavštinu, mrtve ćelije kože, kao i nakupljene proizvode za stajling i negu. Takođe, ono što volimo kod pilinga kose je i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu celo vreme težimo. Piling kose idealno je uraditi jednom nedeljno, a osim što ćete ukloniti sve ono što se na kosi ne bi trebalo zadržavati, pospešićete delovanje omiljenih proizvoda za negu poput hranljivih balzama ili maski.

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu kod pročišćavanja vlasište i uklanjaju nečistoće koje se stvaraju na vlasištu tokom dana, a koriste se tako da pre šamponiranja, dobro navlažite vlasište kose i nežno masirate proizvod oko tri minuta. Zatim dodajte vodu, zapenite i rasporedite po celoj dužini, a zatim temeljno isperite. Rezultati? Koža je sjajnija, lakša za održavanje i duže čista.

kosa
Shutterstock