Sigurni smo da u vašoj svakodnevnoj rutini postoje beauty rituali, a koje ste do sada napravili nebrojeno puno puta, kao što je pranje kose. Pranje kose zapravo je mnogo više od rituala te je reč o ličnoj higijeni, a koju uporkos tome što imamo poprilično iskustva u njoj i dalje radimo pogrešno.

Pranje kose zapravo je osnova koja određuje njen konačan izgled, pa tako možemo imati na raspolaganju genijalna ulja, četke i druge preparate za njeno stilizovanje, a koji će biti u potpunosti bezuspešni ako je ovaj početni korak pogrešan. Ako je vaša kosa beživotna, bez sjaja te teško možete s njom oblikovati željenu frizuru, verovatno se greška u njenoj nezi krije pod tušem.

devojka koristi regenerator
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Beživotna kosa vrlo često je posledica pogrešnog korišćenja regeneratora, a što je korak za koji smo mislili da smo ga odavno savladali.

Najčešća greška je nanošenje regeneratora duž cele kose, dok bi se isti trebalo nanositi samo na njene vrhove. Koren kose ne treba regenerator jer teme samo proizvodi sebum, odnosno prirodno ulje koje štiti teme od nečistoća, a takođe je reč o području koje je manje oštećeno u odnosu na vrhove kose, koji su izloženi stalnom tretiranju.

cesljanje kose
Wanted 

Druga najčešća greška pri korišćenju regeneratora jeste redosled pranja kose. Tako većina nas prvo šamponira kosu, a zatim nanosi regenerator, što je u potpunosti pogrešno. Kako bi dobili kosu s puno volumena, prvo nanesite regenerator, a potom šampon jer regenerator čini kosu težom, a na onaj način ćete ga detaljno isprati te pružiti kosi bujan izgled!

pranje kose
Anna Bizon/Gpoint Studio