KAKO BRŽE OSUŠITI KOSU BEZ FENA: Četiri jednostavna koraka zbog kojih NEĆE biti lomljiva i OŠTEĆENA

Kako brže osušiti kosu na prirodan način saznajte u nastavku...

Freepik 

Sušenje kose je dugotrajan proces, a oni s gustom, kovrdžavom ili dugom kosom, treba unapred da planiraju kada će sušenje kose ugurati u svoj raspored.

Naravno, možete koristiti fen za kosu kako biste ubrzali ovaj proces, ali bolje je izbeći toplotna pomagala i oštećenja i napraviti to u što kraćem vremenskom roku.

Naime, nošenje peškira na glavi dok se spremate takođe može biti jedna od opcija koju trebate uzeti u obzir. Vlakna koja upijaju vlagu pomoći će da apsorbira više vode u odnosu sa prirodnim sušenjem.

Ali, ako želite učinkovitiju metodu, valja poduzeti nekoliko dodatnih koraka. Ako želite da vam kosa prirodno osušena izgleda poput profesionalnog feniranja u salonu, u svoju rutinu nege kose bi trebalo uključiti više proizvoda, ali ako vam je cilj samo osušiti kosu, u nastavku slede koraci koje treba ispratiti:

1. Uklonite višak vode sa kose peškirom od mikrovlakana

Sušenje kose započnite peškirom. Oni od mikrovlakana odlični su za upijanje vode sa vlasi.

Ova vrsta peškira bolja je od običnih, jer vam neće oštetiti kosu. Njihovom upotrebom ćete izbeći da vam ispucaju vrhovi od snažnog trenja prilikom trljanja da bi se kosa osušila.

devojka ceslja kosu
Wanted, Freepik 

2. Posle pranja kose koristite češalj sa širokim zupcima

Dok vam je kosa još potpuno mokra, raščešljajte je češljem sa širokim zupcima. Razmaknuti zupci odvojiće vam pramenove kose i podstaći bolji protok vazduha, što će ubrzati vreme sušenja.

3. Razbarušite kosu prstima

Dok se kosa suši na vazduhu, pomozite joj da to bude efikasnije tako što čete je razbarušiti prstima. Verovatno ste videli da to rade i frizeri u salonima, kada vam operu kosu.

kosa
Unsplash 

Prebacujte pramenove kose s jedne strane na drugu, ali se fokusirajte na teme kako biste postigli što veći volumen. Ponavljajte ovaj postupak dok vam kosa ne bude 30 odsto suva.

4. Nanesite losion za brzo sušenje

Stilizovanje kose koja je 30 odsto suva je delotvornije od stilizovanja kose kad je potpuno mokra ili potpuno suva. Kad je vaša kosa polusuva, možete ubrzati proces sušenja pomoću brzosušećeg losiona ili seruma.

kosa
Freepik 

Dok proizvodi za feniranje sadrže polimere koji se aktiviraju toplotom i raspoređuju je duž vlasi kose, formule za sušenje na vazduhu se prave sa sastojcima koji upijaju vlagu iz kose, a sadrže i sredstva za zaglađivanje i oblikovanje koja pomažu da postignete lepši izgled kose bez čuperaka koji vire na sve strane, piše Real Simple.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši