Curtain-bangs, odnosno zavesa-šiške obeležile su period sedamdesetih godina prošlog veka, a poslednjih nekoliko sezona vratile su se u modu u osveženom i modernijem izdanju.

Ipak, frizeri za Glamour kažu kako na njihovo mesto dolaze tzv. drape šiške koje su već isfurali neke poznate dame sa A-liste poput Dženifer Lopez, i zvezda serije Squid Game, HoYeon Jung.

U čemu je razlika? Tradicionalne zavesa-šiške imaju "neobaveznu" shag formu i ošišane su na dužinu ispod obrva te se pružaju do jagodične kosti. Imaju moć da uokvire crte lica, a drape šiške slede istu ideju, samo što su duže i glamuroznije.

Ovakve šiške dolaze u XXL varijanti i ostavljaju statement efekat, a za razliku od zavesa-šiški, njihova dužina seže čak do brade.

Upravo je ta dužina zaslužna za svestranost koju imaju ove šiške jer, kad vam dosade, kosu možete svezati u rep.

Takođe, frizura jednako dobro izgleda u feniranoj varijanti, i to u fen-frizuri kakvu su popularizovali supermodeli devedesetih, a u poslednje vreme dominira TikTokom.

Kako napraviti kultnu "Fen frizuru" instagram/chrisappleton1

Takve su frizure nosile i supermodeli pa smo je tako imali prilike videti na Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kejt Mos, Tajra Benks..., pa njihovi lookovi mogu i ove sezona poslužiti kao odlična inspiracija.

Dakle, ako se trenutno nalazite u fazi gde puštate šiške, onda su drape šiške varijanta koju morate isprobati. Pitajte frizera da ih stilizuje na dužinu do brade, kako bi se savršeno uklopile u ostatak frizure, čime ćete napraviti odmak od klasičnih šiški.

Drape šiške možete nositi u varijanti moderne "Rejčel-frizure", kao deo opuštenog repa, zatim u isfeniranoj varijanti koja je idealna za glamurozne prilike ili kao shag, kako ih nosi i glumica HoYeon Jung.