Svilene marame gospodare modnom scenom ovog leta. Trendseterke ih obožavaju i kombinuju na najrazličitije načine - oko vrata, kao pojaseve, umesto topova... ali definitivno najpopopularniji način je u kosi.

Ovakav način nošenja daće svakom autfitu onaj francuski šmek kakav viđamo u filmovima, pogotovo ako se odlučite za neku od trendi punđi. Nose se i one niske, messy varijante, ali i visoke, balerina style frizure, a najbolje od svega je što ovako nešto lako možete napraviti i same.

Potrebno vam je uz maramu po izboru i nekoliko gumica, a najbolje od svega je što ovakav način stilizovanja dobro izgleda nevezano da li imate dugu ili kratku kosu.

PUNĐE SA MARAMAMA SU SPAS OD VRUĆINA: Evo kako da ih napravite u par koraka  TikTok/mariaaiellohair/eleonoreloow

Niska messy punđa

U ovom slučaju važi pravilo - što neurednije, to bolje. Sve što je potrebno je da vežete nizak rep, a potom preko vežete maramu. Lagabno je spustite do gotovo samog kraja i polako uvijajte. Ukoliko vam je kosa stepenasto šišana, ne brinite ako ispadaju pramičci kose. To će samo dodati frizuri šarm.

Niska messy punđa je idealna za leto.
pritnscreen/instagram 

Visoka punđa

Ova frizura idealna je za vrućine, kada želimo da sklonimo kosu sa vrata, a s obzirom na aksesoar, odnosno maramu, punđa dobija romantičan prizvuk što je čini idealnom i za poslovne varijante, ali i za izlaske.

Postupak je sličan kao u prethodnoj varijanti, ali se ovde koristi još jedna gumica kojom vezujete kraj kose. Počnite da je uvijate ka glavi, i potom dodajte maramu, pa nastavite sve dok ne dobijete "balerina stil" punđe.

Vežite je sa donje strane i po potrebi učvrstite ukosnicom. I voila, francuska punđa je gotova, a vi ste spremne za polazak. Ovakav stil idealan je i kada vam je kosa prljava, a samo je na vama da odaberete dezen marame koja se uklapa uz vaš stil.