Topli dani su konačno tu, a to uglavnom znači da se mnogi od nas spremaju da konačno naprave big cut, i osveže frizuru. Bob je apsolutni vladar letnjih stilova, ali ukoliko niste spremni na tako veliki rez, možda možete izabrati drugu, podjednako popularnu verziju, idealnu za one koji žele da im kosa ostane srednje dužine kako bi po potrebi mogli da je vežu u rep.

U pitanju je dugi bob, odnosno lob, a posebno će biti tražene i varijante istog sa "zavesa" šiškama. Najbolje od svega je što ovako nešto apsolutno svima pristaj, nevezano za teksturu same kose, a najbolje od svega je i što se lako stilizuje i trpi sve tipove uvijanja - počev od krupnih talasa, sitnih ili talasa.

Takođe, za one koji su jedva dočekačli toplo vreme kako bi rekli "ćao" pegli za kosu, dugi lob jednostavno možete nagužvati prstima sa malo pene i you are good to go, što se kaže.

Nekad će vam biti dovoljni aksesoari da ga potpuno promenite, te nemojte prezati od toga da koristite rajfove, šnale ili marame za kosu, uz dugi log, delovaćete poput Parižanke, a ruku na srce, ko to ne bi želeo?

Kada je u pitanju dugi lob, pravilo je je isto - kosa ne prelazi dužinu ramena, ili su prednji pramenovi nešto duži, dok je zadnji deo do linije vrata. Takođe, kosa može biti sečena ravno ili pod uglom, a u zavisnosti da li vam je vlas tanka i od same gustine vlasišta, frizeri vam mogu po potrebi ošišati zadnji deo dodatno stepenasto za vizuelno više volumena, pa čak i dodati stepenaste lejere čime će kosa biti razigranija i lepršavija.

"Zavesa" šiške su idealne i za one koji nisu sigurni da li je prednje skraćivanje kose za njih ili ne, a veoma se lako stilizuju. Dovoljno je da ih navijete na velike vikldere dok pijete jutarnju kafu i naprskate lakom, protresete pre nego što izađete iz kuće i dobili se savršenu formu koja blago uokviruje lice i daje mu romantični prizvuk.

Dugi lob je dobar izbor i za kovrdžavu formu jer izgleda šik, ali stručnjaci savetuju da vas frizer šiša na suvo, odnosno kada je vidljiva vaša prirodna tekstura, kako bi lob došao do izražaja ali ne nauštrb vaših lokni.

Dakle, ukoliko ste ovog leta rešili da promenite frizuru, a želite da to bude u trendu, lob je savršen izbor, a ukoliko vas zanima kako da kosa ima više volumena, pogledajte jednostavan i brz tutorijal na kraju teksta.

Kako da kosa izgleda gušće Instagram/faithfullyfisch