Volumen u kosi - ili imate prirodno ili se silno trudite da ga postignete. Svi koji se pronalaze u drogoj grupi, veoma dobro znaju kako put do volumena u kosi nije nimalno jednostavan pa su uvek u potrazi za korisnim trikovima i savetima s kojima će kosa, barem malo, vizuelno dobiti na gustini.

Ipak, kad imate fen za kosu pri ruci, znate da ćete lakše postići i željeni volumen, pogotovo kad u priču uskoče i razni trikovi s Instagrama i TikToka. Upravo je TikTok postao genijalna riznica odličnih saveta i ideja, a najveća njihova prednost je što su uglavnom svi jednostavni i gotovi u svega nekoliko sekundi ili koraka.

Trik za volumen u kosi uz pomoć četke i fena.
Instagram 

Takav je i novi trik koji smo videli na TikToku, a odnosi se upravo na postizanje volumena u kosi, čak i na onoj ekstra-tankoj. Sve što vam treba za ovaj trik je fen za kosu, četka i malo vremena.

Naime, sve što treba da uradite jeste da običnom četkom odignete kosu ka razdeljku, a zatim vrućim vazduhom 5-8 sekundi prelazite kosu u korenu, a zatim 3-5 sekundi finiširate hladnim vazduhom.

Trik za volumen u korenu Instagram/labor.stil

Ovaj trik daje instant volumen u korenu koji će i najtanjoj i beživotnoj kosi dati život i razigranost. Ovaj trik dopao se milionima žena, a one koje su isprobale su oduševljenje rezultatima i uvele ga kao korak koji ne izostavljaju pri sušenju kose.

Inače, volumen možete postići i uz pomoć šampona za suvo pranje kose koji takođe može stvoriti privid volumena.

Suvi šampon je odličan za volumen.
Shutterstock 

Naime, iako je rezervisan kako bi njime "odložili" pranje kose, odnosno privremeno prikrili masnoću u kosi, suvi šampon može poslužiti i za stvaranje volumena. Možete ga naneti od vrhova do korena i raščešljati kosu, čime ćete kosi podariti barem privid volumena.