Kada govorimo o nezi kose izrazito je bitno naglasiti da ni jedan tip kose nije isti, to znači da jedna rutina neće važiti za sve.

Najvažnije je izabrati šampon koji je pogodan za vaš tip kose, kao i regenerator koji neće isušiti već hidrirati vašu kosu. Jedan od glavnih koraka kada govorimo o nezi kose je ulje za kosu, ali mnogi od nas gotovo uvek preskoče ovaj korak. Razlozi preskakanja ulja su razni, od toga što neki strahuju da će im ulje zamastiti kosu do mišljenja da će je otežati, kao i da će izgubiti na volumenu.

Ulja za kosu su posebno specijalizovana mešavina sastojaka, koji osnažuju kosu i oporavljaju je, a to se naročito odnosi na one koji su u poslednje vreme primetili da im se kosa malo proredila.

Ulja za kosu su posebno specijalizovana mešavina sastojaka.
Shutterstock 

Zanimljivo je da ulje za kosu možete koristiti kao sredstvo zaštite od toplote, tretman preko noći ili kao deo nedeljne rutine nege kose.

Kvalitetno ulje kosi vraća sjaj i dubinski je hidrira. U suštini, ulje za kosu bi trebalo da bude vaš najbolji prijatelj kojim ćete oporaviti kosu.

Najbolja ulja za kosu koju hvale mnogi beauty eksperti

Ukoliko se pitate koje je idealno ulje za vas – ne strepite. Donosimo vam listu od 5 najboljih ulja za kosu koje obožavaju sve beauty insajderke, a mnoge ih nazivaju svojim svetim gralom.

1. Gisou Honey Infused Hair Oil

Ulje za kosu popularne blogerice Negin Mirsalehi je posebno formulisano za obnovu i popravak stanja kose. Kao prirodni ovlaživač, med održava prirodnu ravnotežu vlage u kosi, što rezultira zdravom, mekanom i jačom kosom svilenkastog sjaja. Ulje je višenamensko pa se može koristiti pre oblikovanja frizure, ali i kao dodatak maskama za kosu i kao tretman za kosu preko noći.

Ulje za kosu popularne blogerice Negin Mirsalehi.
gisou 

2. Olaplex No.7 Bonding Oil

Za one kojima je potrebna ozbiljna nega i oporavak suve, lomljive i farbane kose preporučujemo Olaplex ulje. Ako kosu često fenirate, peglate, uvijate ili farbate, pogotovo ukoliko koristite blanš, ovo je ulje za vas. Formula sadrži sastojke koji pomažu u obnovi unutar vlasi kako bi se spečila dalja oštećenja kose. Intenzivno je neguje, štiti od UV zraka i toplote što je čini mekom i zdravom.

Za one kojima je potrebna ozbiljna nega i oporavak suve, lomljive i farbane kose preporučujemo Olaplex ulje.
olaplex 

3. Quai hair Oil

Jedna od najpoznatijih frizerki na svetu Jen Atkin koja je zaslužna za brojne frizure holivudskih zvezda, kreirala je ovo ulje koje se može koristiti na mokroj ili suvoj kosi. Mešavina ulja, afričke galange, ulja ama i azijskih ulja boražine, deluje na potpunu kontrolu neposlušne kose pa je ovo ulje često na vrhu liste najboljih na svetu.

Jedna od najpoznatijih frizerki na svetu Jen Atkin kreirala je ovo ulje.
Quai 

4. Kérastase L’Huile Original Hair Oil

Ovo ulje za kosu se može koristiti na vlažnoj kosi suvog tipa za postizanje dodatnog sjaja. Veoma je voljeno ulje jer uspešno zaglađuje vlasi i kosu čini mekanom i sjajnom. Bez obzira na to da li ga koristite pre ili nakon stilizovanja frizure, poboljšan izgled kose bez osećaja težine je zagarantovan. Ima nežni cvetni miris ljubičice, mandarine i frezije koji dugo traje na kosi.

Ovo ulje za kosu se može koristiti na vlažnoj kosi suvog tipa za postizanje dodatnog sjaja.
kerastase 

5. The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil

Proizvod koji je na internetu dobio najviše pozitivnih utisaka i koji je pomogao mnogim ljudima sa problemom oštećene i suve kose, jeste The Ordinary arganovo ulje. Formula sadrži 100 % čisto marokansko arganovo ulje koje čini kožu zdravijom i smanjuje perutanje. Takođe, koži daje mekoću, a kosi snagu.

Proizvod koji je na internetu dobio najviše pozitivnih utisaka.
The ordinary