Danas smo upoznati sa toliko zanimljivih trikova i benefita koja nam garantuju ulja, a jedini problem je što je tržište preplavljeno istima, te je sve teže pronaći pravi izbor.

Problem tanke, suve i oštećene kose može biti vrlo frustrirajući, jer vlasi izgledaju beživotno i nezdravo, a na beauty sceni se može pronaći solidna ponuda ricinusovog ulja za negu kose.

Već dugo ono je poznato kao čudotvorno ulje bogato vitaminima koji će sprečiti iritaciju folikule dlake, obezbediti sjaj i promovisati rast kose, trepavica i obrva.

Ricinusovo ulje je udotvorno ulje bogato vitaminima koje sprečava iritaciju folikule dlake.
Shutterstock 

I iz iskustva bliskih prijateljica milion puta sam čula da ricinusovo ulje čini čuda za kosu, ali odlučili smo da proverimo da li je to istina.

Šta ricinusovo ulje radi za kosu?

Ricinusovo ulje sastoji se od masnih kiselina koje hrane vlas i čine je zdravom i glatkom, što čidi da kosa izgleda blistavije i negovanije nakon samo nekoliko meseci korišćenja. Po teksturi ono je dosta gušće od ostalih ulja koja se često upotrebljavaju u kozmetičke i medicinske svrhe poput kokosovog i arganovog, ali je i mnogo bogatije Vitaminom E i masnim kiselinama.

Kako se ricinusovo ulje nanosi na kosu?

Malu količinu ulja treba zagrejati između dlanova i naneti na krajeve kose. Umasirajte ga u kožu glave i ostavite preko noći. Ujutro ga operite običnim šamponom. Jednom nedeljno sprovodite ovaj tretman i primietićete poboljšan kvalitet kose već za nekoliko meseci. 

Ukoliko se plašite da ne preterate jer će u tom slučaju vaša kosa izgledati masno i slepljeno, uvek možete upotrebiti proizvode na bazi ricinusovog ulja, kao što su šamponi, balzami, maske ili serumi za kosu.

Jednom nedeljno sprovodite ovaj tretman i primietićete poboljšan kvalitet kose već za nekoliko meseci.
Shutterstock 

Da li ricinusovo ulje podstiče rast kose?

Ricinusovo ulje hidrira i neguje kožu glave što će uticati na to da kosa koja raste bude jača, sjajnija i zdravija, baš kao što će i krajevi kose izgledati zaglađenije ukoliko ih tretirate ovim delotvornim prirodnim uljem. Ako je intenzivno opadanje kose vaš glavni problem, ovo ulje će se pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. 

Ricinusovo ulje je bezbedno za sve! Međutim, najbolje ga je koristiti umereno, kao i većinu proizvoda sa aktivnim sastojcima u kozmetici. Preporuka je da se u trudnoći izbegava jer može podstaknuti raniji porođaj.