Nakon plavih pramenova, balejaža i svih mogućih varijacija na plavu boju kose, čini se da bi 2022. mogla biti godina brineta. Tako barem tvrde svetski frizeri koji kažu da se sve više devojaka odlučuje za prirodnije nijanse smeđe.

Navikli smo već na promene, pogotovo u svetu mode i lepote. A najbolje su one promene koje ne samo da unesu neko osveženje.

U 2022. godini nam upravo jedna takva promena stiže kada je reč o boji kose. Divni tonovi smeđe boje, poput boje čokolade, kakaa ili kestenjaste biće apsolutni hit, a da se radi o novom trendu na koji treba da se posebno obrati pažnja dokazuju i nove boje kosa mnogih poznatih žena poput Džesike Albe, Bili Ajliš, Hejli Biber ili Điđi Hadid, ali i mnogih naših poznatih lepotica popout: Sare Jo, Tamare Kalinić, Dragane Kosjerine...

Bili Ajliš oduševila je promenom u čokoladno smeđu boju kose.
Youtube 

Trend je pokrenula Hejli Biber, ali da se radi o ozbiljnoj maniji za ovom boje kose pokazalo se kada se muzička senzacija, Bili Ajliš pojavila sa čokoladno smeđom boju kose koja je sve oduševila, ali i iznenadila budući da je već neko vreme njen zaštitni znak bila platinasto plava granži frizura sa šiškama.

Čini se da je trend koji promoviše tamniju kosu jednim delom podstaknut i žudnjom za promenom koja je došla nakon pandemije, kada su mnogi ljudi prihvatili svoju prirodnu boju na dobar način, pa nakon iznenadne popularnosti sede kose, sad se pojavio i "smeđokosi" trend.

Trend smeđe kose je pokrenula Hejli Biber.
Instagram 

"Definitivno je došlo do promene jer vidim da klijenti prelaze na tamnije, luksuznije nijanse", rekla je stručnjak za kosu Šeron Doram.

Stručnjaci tvrde da je neophodno da frizeru objasnite da ne želite jednu istu boju po celoj površini, već želite da se poigrate sa najtamnijom i najsvetlijom nijansom boje koju želite u kosi.

Smeđa kosa ima i veliku prednost jer je laka za održavanje.
Instagram 

Smeđa kosa ima i veliku prednost jer nije jako zahtevna za održavanje za razliku od plave kose, a izgleda raskošno i blistavo.

Lepo je videti da se konačno vraća prirodnost i sjaj, pa ako će 2022. godinu nešto da obeleži, onda neka to bude lepa, negovana, zdrava i prirodna kosa.