"GRUDI SU MI BILE DEFORMISANE, REKAO JE DA KONCE IZVADIM SAMA" Ispovest Branislave, žrtve lažnog estetskog hirurga

Iako je prvi tretman botokosom prošao kako treba, zbog čega je odlučila da kod istog hirurga radi i druge intervencije, sve se završilo unakaženim licem i grudima.

Freepik/nensuria 

Živimo u vremenu kada je više nego jednostavno izmeniti ono što nam se ne dopada na licu ili telu. Neko bi rekao - ako već možemo, zašto ne bismo? Međutim, možda najbitnije od svega je izabrati prave ljude za tako nešto. 

Neke intervencije koštaju sa razlogom toliko koliko koštaju, a na prvom mestu bitno je da radite to na proverenim mestima, i kod proverenih doktora.

Medijske stupce su previše puta punile horor priče iz ordinacija koje su se završavale čak i tragično, a poslednjih dana priča se i o devojkama koje su bile žrtve nadrilekarke koja je unakazila lica mnogih žena nestručnim rukovanjem plazma penom. 

Pored nestručnih kozmetičkih salona, mnogo je i kvazi hirurga, koji su nestručnim delovanjem ne samo uticali na fizički izgled pacijentkinja, već ih i trajno oštetili i naneli ogroman fizički i duševni bol. 

Ekipa Blic Zene razgovarala je sa devojkama koje su bile žrtve nadrilekarstva, a jedna od njih, Branislava Lovrenović iz Ugrinovaca, koja već šest godina živi u Švajcarskoj, podelila je svoje užasno iskustvo, u nadi da se ovako nešto više ne dogodi nijednoj ženi ne ponovi, te je više nego ključno da se ova delatnost očisti od lažnih doktora i prevaranata.

operacija
Unsplash 

Branislava je, kako kaže, žrtva S.K, "plastičnog hirurga", za koga tvrdi da se lažno predstavljao i da je, osim nje, zauvek unakazio još mnogo žene iz Srbije i okruženja.

S.K. je prvi put upoznala pre tri godine. Otišla je kod njega na preporuku jedne manekenke i još jedne poznanice, a želela je da uradi botoks lica.

"One su ga tako nahvalile da ja uopšte nisam imala nikakvu dilemu. Osim toga, reklama za njegovu ordinaciju je bila tako profesionalna da sam bila ubeđena da sam u pravim rukama. S.K. mi se predstavio kao lekar, estetski hirurg i ja sam mu verovala. Imao je ordinaciju na Terazijama i sve je delovalo baš kako treba", priča za zena.blic.rs Branislava (43).

Taj prvi zahvat prošao je okej i bila je zadovoljna. U međuvremenu, njih dvoje su i postali prijatelji. Posećivao je Branislavu i njenu porodicu u Švajcarskoj, često je bio njihov gost. Ni u jednom momentu, kako kaže, ona nije posumnjala da on nešto petlja i laže. Upoznala mu je i roditelje i sve joj je delovalo sasvim normalno.

Ipak, pravo lice S.K, kako tvrdi sagovornica, otkrilo se 3. januara ove godine kada je došla kod njega na estetsku operaciju povećanja grudi.

"Rekao mi je da će mi u grudi staviti implante 400, da će izvaditi salo iz stomaka i uraditi fejslifting. Ja sam pristala. Cena je bila 3.000 evra. Međutim, još pre početka operacije ja nisam imala dobar osećaj. Dobila sam anesteziju, ili već nešto što mi je dao, a što sigurno nije bila anestezija jer sam se tokom operacije budila tri puta i osećala užasne bolove. Sve to je trajalo jezivih pet sati i kada sam se 'probudila', sećam se da sam bila u potpunom šoku i da sam drhtala kao prut", priča Branislava.

operacija
Freepik/wavebreakmedia_micro 

Ipak, još veći šok je usledio kada je skinula zavoje i videla svoje grudi.

"On je bio ponosan na svoj rad i rekao je 'pogledaj kako sam ti sjajno uradio grudi'. A ja zabezeknuta. Grudi su mi bile deformisane, bradavice ogromne, izgledalo je mnogo gore nego pre operacije. Kada sam ga pitala zašto je to tako, samo je rekao „sve je to normalno, čekaj da spadne otok“. I ja sam ga poslušala. Poslao me je kući, a da mi ni konce nije skinuo. Rekao mi je da ih izvadim sama, pincetom kod kuće", uznemireno priča Branislava.

Vreme je prolazilo, a grudi su izgledale sve gore i gore. Iako ga je uporno zvala zabrinuta zbog toga, S.K. joj je, kako kaže, samo odgovarao da je "sve to okej, da će biti bolje". Ipak, pošto je dobila upalu bubrega, morala je da ode u bolnicu u Švajcarskoj. Na rutinskom pregledu, doktori su bili šokirani njenim grudima i rekli joj da je unakažena.

I to nije bilo sve. Kada su joj uradili ultrazvuk, ispostavilo se da u grudima nema ni "i" od implanta.

"On meni uopšte nije stavio implante, nego mi je grudi napunio salom koje je izvadio s mog stomaka. A bradavice je unakazio, jer ih je isekao onako kako ne treba, da bi cela operacija izgledala uverljivije. Horor. Takođe, ispostavilo se da mi uopšte nije ni zatezao lice, samo me je onako isekao. Ma šta da vam kažem, jezivo da jezivije ne može biti", priča Branislava.

Naravno, odmah ga je pozvala, međutim, odgovora nije bilo. S.K. je bio nedostupan, blokirao je na svim mrežama, a to su uradili i njegovi roditelji kada je, kako kaže, očajna pokušala da stupi u kontakt s njima ne bi li pokušala da shvati šta se dešava.

"U međuvremenu je zatvorio i ordinaciju i kao da je u zemlju propao. Nigde ga nema. A ja sam tek onda počela da odmotavam klupko. Stupila sam u kontakt sa još nekoliko žena iz Hrvatske koje su takođe bile njegove žrtve i otkrile smo neverovatnu istinu. S.K. nas je prvo lagao za godine, on je 1998. godište, dakle ima samo 23 godine, a predstavljao se da ima deset godina više."

doktor
Freepik/senivpetro 

"Mislim da je nosio bradu da bi izgledao starije. On nikada nije završio medicinu, zavšrio je samo srednju školu za fizioterapeuta i samo upisao Medicinski fakultet. Anesteziolozi koji su radili kod njega, radili su na crno. Kada sam sve to saznala, ja sam mislila da sam u nekom horor filmu. I dalje sam u šoku, ako mi verujete", kaže Branisalva.

Ona i devojke koje tvrde da su žrtve S.K. odlučile su da ga tuže i slučaj su predale advokatu.

"I šta da vam kažem, uništena sam u svakom smislu. Jako se kajem, nemam samopouzdanje, sramota me je da samu sebe pogledam u ogledalo, sramota me da skinem majicu pred suprugom. Razgovarala sam u međuvremenu sa pravim estetskim hirurzima iz Beograda i oni kažu da bi to sve moglo da se sredi. Ali pravo da vam kažem, bojim se. Nemam poverenja", završila je svoju ispovest Branislava.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši