Pojedini tretmani postali su popularni gotovo preko noći upravo zahvaljujući društvenim mrežama, a pogotovo TikToku koji je preplavljen snimcima na kojima dominiraju lepotice sa savršenim tenom.

I zaista, kada vidite savršenu kožu, bez zapušenih pora i bubuljica, a sve zahvaljujući tom nekom "čudotvornom" rešenju, veoma je jasno zašto sve više dama, u želji da izgleda bolje, završi sa posledicama koje se nekad mogu sanirati, a nekad teže, kao u slučaju situacije sa plazma penom, kada su uništena lica desetina žena.

Ovog puta, glavna tema na mrežama je dermaplaning, procedura kojom se uklanjaju mrtve ćelije kože i dlake sa lica specijalnim žiletom, a ovaj tretman je, izmeđuostalog, sve popularniji i u Srbiji. Brijanje dlačica na licu nije novitet, a mišljenja su podeljena, uprkos tome što većina stručnjaka ne preporučuje ovako nešto. 

Dermaplaning je sve popularnija procedura kojom se skidaju dlake sa lica.
SF1 / Backgrid UK / Profimedia 

Da stručna lica ipak znaju bolje, te da njihove priče nisu bez osnova, osetila je na svojoj koži i jedna od najpopularnijih britanskih influenserki Moli Mej Hejg koja je u svom Jutjub videu progovorila o čitavoj proceduri i otkrila da je u želji da se ratosilja nežnih, belih dlačica, kakve svi imamo na licu, završila sa bradom.

"Znam da vidite da još imam bradu na licu, ali nemojte mi to spominjati", započela je Moli priču.

Moli Mej Hejg progovorila je o proceduri dermaplaning.
pritnscreen/youtube 

"Podeliću sa vama priču o dermaplaningom i zašto bih volela da to nikad nisam uradila jer sad imam punu bradu na licu", objasnila je.

"Nisam želela sama da brijem lice, već sam otišla na tretmane, gde vam hirurškim skalpelom skidaju dlačice kako bi bilo glatko kao kod bebe", rekla je influenserka i dodala da ne samo da joj sad dlake rastu brže, već su i gušće, a takođe, ako jednom krenete na dermplaning, moraćete to da radite do kraja života.

Moli Mej Hejg tvrdi da zbog dermaplaninga ima punu bradu.
pritnscreen/youtube 

"Ja nisam redovna sa kozmetičkim procedurama, a sa dermaplaningom nema stajanja", dodala je.

Influenserka je završila ispovest rečima da je morala da ide na druge procedure kako bi proredila bradu, kao i da nije jedina kojoj se ovako nešto dogodilo, ali retko ko o tome javno govori.

Moli Mej Hejg kaže da se kaje što je probala dermaplaning.
pritnscreen/instagram 

To nije jedina loša strana dermaplaninga

Dermaplaning zapravo može izazvati veoma ozbiljne probleme na koži, pogotovo ako imate akne ili bubuljice, jer sečivo može da vas poseče i ostavi ožiljke. Ukoliko proceduru radi nestručno osoblje koje nije medicinski potkovano, može doći i do toga da pogodite nerv što dovodi do paralize lica.

Zato je za eksfolijaciju ipak bolje odraditi i mehanički piling nego dermaplaning. Takođe, dermaplaning nikako nije dobar za osobe koje su sklone groznicama, ili imaju ekceme, rozaceu ili akne.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!