Koliko puta ste čuli ili možda i sami prokomentarisali da se čini da danas sve devojke liče jedna na drugu?

Upravo je ova tema bila ono o čemu je nedavno javno govorila poznata britanska voditeljka, spisateljica i tv zvezda Holi Voiloubi.

Nedavno je pričala o svojoj novoj knjizi "Reflections" i tom prilikom iznela mišljenje da prekomerne plastične operacije pretvaraju ljude u "monstruoznu kreaciju".

"Ako ne možete da volite svoje krive zube, ako ne možete da volite svoj nos koji možda nije savršeno mali, tanak nos koji je neko hirurški smanjio, ako ne možete da zagrlite svoju individualnost i te delove sebe, kako to možete da prihvatite kod drugih ljudi? Sve što ćete uraditi jeste da se uključite u monstruozno stvaranje kreacije društva "lutaka od papira" iz kog svi izlaze izgledajući na isti način", napisala je Holi.

holi viloubi
Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U tamnošnjim medijima ova izjava naišla je na ogromnu pažnju javnosti, možda baš iz razloga što u Britaniji veliki broj trenutno poznatih dama izgleda gotovo identično.

Mediji su kao samo neke od primera žena koje odgovaraju Holinom opisu naveli Kejti Prajs, Kloe Feri, Bili Fajers, Loren Godžer, Meri Bedford, Arabela Či, Moli Mej Heg, Megan Hanson... Uglavnom je reč o influenserkama, modelima i rijaliti zvezdama.

kejti prajs
Instagram 

"Jako su mi potrebni. Radim ih jednom ili dva puta godišnje", rekla je rijaliti zvezda Loren Godžer 2019. godine govoreći o filerima i botoksima. No, nedavno je rekla da je rešila da smanji ove zahvate jer je počela da podseća na Džima Kerija iz filma "Maska".

loren dodzer
pritnscreen/instagram 

Influenserka Moli Mej Heg prvi put je stavila filere u usta kada je imala samo 17 godina, a danas taj potez opisuje kao "apsurdan". Nedavno je potrošila oko 6 hiljada funti kako bi neutralisala negativne efekte estetskih korekcija i stavljanja filera.

"Nastupala sam u jednom klubu i napravila selfi. Sećam se da sam zurila u njega i pomislila: "Šta sam ovo uradila svom licu?"", istakla je nedavno.

moli mej heg
pritnscreen/instagram 

Rijaliti zvezda Meri nedavno je priznala da je povećala grudi, stavljala filere u usta i podvrgla se botoks tretmanom, istakavši da se ne kaje. "Ako ste nesigurni oko nečega, najbolje je da to popravite, nema smisla ići kroz život nesiguran", zaključila je.

meri bedford
pritnscreen/instagram 

Uostalom, pogledajte neke od njihovih fotografija u galeriji ispod i procenite da li su svim ovim devojkama bile potrebne tolike plastične operacije.

printscreen/instagram Devojke koje su zavisne od plastične hirurgije