Kada kažemo "ljudski Ken", verovatno će vam prvi pasti na pamet Džastin Džedlika, koji je postao i pionir eksperimentalne plastične hirurgije, u nameri da bude, kako kaže, što 100 odsto plastičan, baš poput lutke kojoj je nalik, a odmah za njim ide i momak iz Brazila, Rodrigo Alves.

Međutim, iako je odradio preko 70 operacija da bi i on kao njegov prethodnik sličio Kenu, u međuvremenu se predomislio i rešio da promeni pol i postane Džesika.

"Oduvek sam znao da sam žena, igrao sam se lutkama i bio u kontaktu sa svojom ženskom stranom. Potrebno je voleti sebe. Sada bih voleo da imam dete i budem s nekim ko prihvata ono što jesam", rekao je Alves jednom prilikom.

Svetsku slavu stekao je zahvaljujući opsesijama plastičnim operacijama, a sada mu je želja da izgleda poput Barbike. Međutim, nakon prelaska na hormonsku terapiju dobio je probleme sa kilogramima.

rodrigo alves se operisao da bi postao dzesika
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Hormoni uzrokuju dosta tečnosti u telu i to me čini stalno gladnom", ispričala je, sada Džesika, za Daily Mail.

Trenutno boravi u Turskoj u jednoj klinici gde se podvrgla operaciji želuca zbog koje lagano gubi suvišne kilograme, i kaže da joj je nakon svega ostalo 20 odsto starog stomaka.

Gubi po kilogram dnevno, a dozvoljena su joj jedino pića za detoks.

rodrigo je najpre hteo da bude ljudski ken a sada zeli da postane barbika
printscreen/instagram 

"Otišla sam na tu operaciju pre 14 dana jer sam imala 102 kilograma i moja dijeta nije funkcionisala", objasnila je Džesika i dodala je da je bila gojazna. Istakla je kako je ovaj zahvat najbolja stvar koju je odradila jer više uopše ne žudi za hranom. Priznala je da zbog svoje prekomerne težine nije imala samopouzdanja što se sada promenilo.

"Nakon tri meseca ću videti drastične rezultate i nikad više neću osećati glad. Biću mršava i volela bih da postanem glamurozni model i da istražim svoju feminističku stranu", rekla je Alves.

Džesiki, koja svakodnevno deli fotografije na Instagramu na kom ju prati 1.2 miliona ljudi, u oporavku pomažu i masaže tela i terapije, a već se priprema za nove operacije.

"Moji sledeći zahvati će biti korekcija nosa i feminizacija glasa. No za sada ću uživati u letu i brinuti za sebe i svoje zdravlje", naglasila je.

dzesika alves planira jos jednu operaciju nosa
printscreen/instagram 

Inače, Alves je nedavno u Belgiji operisala svoje grudi za koje je želela da budu ogromne i stanu u korpe brushaltera H veličine. Rezultate zahvata je pokazala u crvenom donjem vešu na svom Instagramu.

Iako ima veliki broj pratilaca na Instagramu i dosta obožavatelja, mnogi su i dalje šokirani promenama koje je Džesika odradila na svom telu. Takođe, mnogi se slažu da podseća na lutku, iako nisu baš sigurni da liči na Barbi.

dzesika alves danas
printscreen/instagram 

Podsetimo, Rodrigo, a danas Džesika, potrošila je više od 650.000 dolara na preko stotinu operacija među kojima su bile: uklanjanje rebara, veštačke pločice na stomaku, podizanje obrva, ubrizgavanje botoksa i placente, stavljanje filera i 11 sređivanja nosa koje su skoro rezultirale teškom infekcijom.

Džesika se i nakon uklanjanja četiri rebra požalila da je zapravo želela da ukloni šest kako bi imala lepši struk, ali doktori su to odbili. Sa razlogom!

Očigledno je iskustvo blizu smrti zbog mnogobrojnih intervencija nije naučilo pameti, te se samo nadamo da neka od budućih neće biti fatalna, jer je više nego očigledno da se Džesika ne smiri dok, kao i njen prethodnik ne postane 100 odsto plastična.

Zbog intervencija ju je nekad teško bilo gledati, a kako je izgledala kao muškarac, a kako izgleda sada kada je žena, pogledajte u galeriji u nastavku:

Andy Barnes / FameFlynet.uk.com / Splash / Profimedia, printscreen/youtube Rodrigo Alves pre i nakon što je postao Džesika.