Neki ljudi su opsesiju plastičnim operacijama zaista odveli na novi nivo. Pojedinci ne samo da su operisali sve što se može operisati, već su danas blede senke onoga što su bili nekad.

Jedan od njih je i Džastin Džedlika, koga su zbog svega što je uradio na svom licu i telu prozvali "prvim živim Kenom". Međutim, pored opsesije plastičnim operacijama, Džastin je i jedan od pionira kada se radi o implantima.

Sve je počelo još u ranoj mladosti, pre nego što će napuniti 18 godina. Džastin je i tada znao da ne želi da izgleda kao drugi, a cilj mu je da svoje telo transformiše u "pokretno umetničko delo".

dzastin dzedlika sa prijateljicom  setnji
SMXRF/starmaxinc.com / PA Images / Profimedia 

Prvo što je operisao bio je nos.

- Kada sam bio mlađi, nije mi se sviđao nos, mislio sam da je prevelik te sam već sa 14 godina znao da nešto želim da promenim - izjavio je jednom prilikom. Ali Džastin nije promenio samo nos. Izmenio je SVE!

Uostalom, slika iz srednje škole jasno pokazuje kako je nekad izgledao.

dzastin dzetlika u mladosti
XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia 

Idoli su mu bili Majkl Džekson, pokojna Džoan Rivers i Doli Parton, koji su poznati po tome da su svoj izgled menjali kako su postali poznati. Mršavi momčić je takođe obožavao izgled čuvene dečije lutke - Kena, te je želeo da postane živa lutka, baš kao i Rodrigo Alves, kog su takođe zvali "živim Kenom", a sada je postao žena.

Međutim, kako nije bio fan vežbanja i znojenja u teretani, pribegao je alternativnijem rešenju - dizajnirao je implante koji će oponašati definisane mišiće. Zbog svega se često nalazio u medijima, ali ne zbog pozitivnih razloga. Naime, implanti su se neretko deformisali, i pri određenim pokretima tela izgledali veoma neprirodno i neimalo prijatno za oko.

dzastin dzedlika implanti na ramenima deformacije
printscreen/youtube 

Međutim njegove ideje prepoznali su određeni poznati američki hirurzi sa kojima je krenuo da radi, te je za svoju jubilarnu 1000. operaciju izabrao povećanje listova i butina,a doktor dr Beri Epli pomogao mu je da se ovog puta implanti naprave od prirodnijih materijala i da se "ponašaju" prirodnije pri pokretima.

Međutim, iako je sada u sigurnim rukama, pre samo nekoliko godina, Džastin se podrgao opasnoj proceduri zbog koje je umalo ostao bez života.

Do sada je imao pet operacija nosa, podizanje obrva, zatezanje lica, implante na ramenima, grudima, leđima, bicepsima i tricepsima, listovima i trbušnjacima, povećanje jagodica, usta, brazilsko povećanje zadnjice, operaciju vilice, a lista je upotpunjena i botoksom i redovnim ubrizgavanjem hijalurona.

Uklanjao je i rebra kako bi imao uži struk, a kod operacije leđa, vodio se time što je želeo da izgleda kao da ima krila na leđima kad podigne ruke, a kako je nebrojeno puta rekao, neće se smiriti dok ne bude 100 posto "plastičan", a već sada skoro da nema dela tela koji nije "dorađivao".

Jedna od najopasnijih operacija kou je uradio je uklanjanje vena sa čela. Naime, kako je Džastin istakao, kad god bi napravio bilo kakvu grimasu, na čelu bi mu se videle tri vene i to ga je veoma nerviralo. Zbog toga je rešio da se podrgne veoma opsnoj intervenciji uklanjanja istih.

Međutim, rizik kod ove intervenicije je slepilo i to čak u 80 posto slučajeva, pa čak i smrt. Nakon što ga je 15 hirurga odbilo za intervenciju, pronašao je jednog koji je to želeo da uradi, a srećom, na kraju je operacija prošla dobro.

Većinu njegovih intervencija plaćao je njegov suprug koji je uspešan biznismen, i kog, kako je Džastin rekao u brojnim intervjuima "uzbuđuju njegove operacije".

Međutim, nakon razvoda, "živi Ken" se skrasio uz "živu Barbiku", Piksi Foks koja je takođe opsednuta intervencijama.

dzastin dzedlika piksi foks zivi ken i ziva barbika
printscreen/instagram 

Više njegovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Džastin je do sada ima na desetine plastičnih operacija