Godinama unazad mnoge poznate zvezde odlaze "pod nož" s namerom da se ulepšaju. Međutim, estetske intervencije nisu toliko bezazlene, o čemu govori i smrt meksičke influenserke Džozalin Kalo, koja je preminula u decembru prošle godine nakon operacije povećanja zadnjice.

Džozalin Kalo, koju su nazivali meksičkom Kim Kardašijan podvrgla se brazilskom povećavanju zadnjice, pri kojem se masno tkivo isisava iz drugih delova tela kako bi se prebacilo u zadnjicu. Iako je ova intervencija vrlo rizična, Džozalin je rešila da je uradi, i ta odluka ju je koštala života.

Što više naglašene obline odavno su trend među poznatim damama, bez obzira na rizik i probleme koje takve operacije mogu da donesu.

Iako se kod mnogih jasno šta su operisale, one o tome uglavnom ćute. Međutim, kada im se zdravlje zakomplikuje zbog silikona, tada odlučju da progovore i objasne kroz kakav su pakao prošle zarad većih zadnjica ili grudi.

Pevačica Šer javno se pokajala zbog estetskog zahvata koji je uradila, a jednom prilikom je otkrila da je prošla kroz pakao tokom operacije grudi.

“Od svih zahvata kajem se zbog grudi. Moje operacije su bile noćna mora. Grudi su mi u potpunosti iskasapljene, a ništa nije postignuto. Štaviše, izgledaju gore sada nego što su bile pre”, istakla je tada Šer.

Pevačicu K. Mišel povećanje zadnjice umalo je koštalo života. Ona je u jednom intervjuu otkrila da je nakon neuspešnog zahvata imala četiri operacije i dve kompletne transfuzije krvi, kako bi izvukla živu glavu.

“Bilo je naznaka i to je i ranije visilo u vazduhu, ali sada je sasvim sigurno – moje telo ne može da podrži te silikone i morala sam da ih uklonim da ne bih umrla”, priznala je.

Pevačica Kardi Bi suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom zbog plastičnih operacija, nakon čega je odlučila da više nikada ne ode pod nož, jer ju je to koštalo vremena, kao i novca.

“Mrzim da otkazujem koncerte jer volim novac. Zavisna sam od para. Imala sam korekciju grudi i liposukciju nakon rođenja ćerke. Otkazujem nastupe koji bi mi doneli milione dolara, ali zdravlje je zdravlje”, ispričala je Kardi jednom prilikom.

Devojka iz Kolorada zbog komplikacija tokom operacije povećanja grudi, preminula je u oktobru 2020. u 19-oj godini. Emalin Nuigen se nalazila se skoro godinu i po dana u komi, a preminula je nakon duge borbe.

Advokat porodice ove mlade devojke, koja je samo želela da estetski njene grudi izgledaju lepše, saopštio je da se ovakav ishod uopšte nije očekivao. Emalin je zakazala operaciju grudi 1. avgusta 2019. godine u jednoj klinici u Koloradu, a nakon što je dobila anesteziju, doživela je srčani udar i operacija nikada nije urađena.

Liza Henks iz Ajdaha skoro je umrla pošto je 2015. godine ugradila implantante u dojke, želeći tako malo da "popravi" ono što su njenom telu napravila tri porođaja dojenje. Teško je obolela i u 31. godini počela da se oprašta od svoje tri ćerke i da planira sahranu.

- Osećala sam kao da izgaram iznutra i bila sam sigurna da umirem - ispričala je Liza za Daily mail, opisujući 16 meseci pakla koji je izdržala između ugradnje i operacije kojom su joj implantanti izvađeni. Već dan nakon operacije, koža oko očiju joj je postala ljubičasta, a vid se zamaglio. Koža je počela da joj se guli i pada s lica kao da je reč o pahuljama snega, kosa joj je otpadala u pramenovima, a telo bilo prekriveno osipom i počela je naglo da mršavi. Sa 65 kilograma pala je na 45.

Lekari u Ajdahu bili su zbunjeni. Postala je slučaj koji nisu znali da objasne, kojem su se čudili stotine stručnjaka na medicinskim konferencijama. Nakon što se testirala na gotovo sve autoimune bolesti i testovi su bili negativni, doktori su smislili moguće objašnjenje:

silikonski implantati
Unsplash 

"Da verenik, inače agent za prodaju osiguranja, možda pokušava da otruje". Niko nije posumnjao da bi problem mogao biti u implantantima u grudima, a nakon što se pojavila ta sumnja, dugo se utvrđivalo jesu li silikoni uzrok pa se odluka za njihovo uklanjanje odužila.

Inače, Liza Henks je prve implantante ugradila još 2008. godine i to od tečnog silikona. Ali, onda je izgubila volumen u grudima i figuru, pa kako kaže verovala je da je to razlog za probleme koje je imala sa suprugom pre pet godina, s kojim je i danas u prijateljskim odnosima.

Liza Henks tada nije znala da kompanije koje proizvode silikone koje je ugradila, dotad nisu sprovele nikakvo testiranje tog materijala na ljudima, kojim bi se dokazala njihova sigurnost i nije bilo istraživanja dugoročnih posledica ugradnje tih implantanata. Jedina sprovedena studija bila je u laboratorijskim uslovima, na pacovima. Liza danas žali što se nakon toga odlučila za novu operaciju.