Praksa da žene briju lice nije ništa novo. Čak je Merlin Monro bila veliki fan ovog rituala. Međutim iako je ovo prilično stara tehnika, i dalje se o njoj malo zna a još manje priča.

Da li treba da brijete vaše lice? Naravno da ne. Ali ako možete, zašto da ne probate. Bitno je samo da budete realistični po pitanju rezultata koje očekujete. Ono što će vam brijanje lica pružiti jeste blaga eksfolijacija i uklanjanje sitnih prozračnih dlačica koje su kod nekih žena dosta izražene. A kada ih uklonite, dobićete zaglađenu i meku kožu koja će biti idealna podloga za makeup.

I ne brinite, dlake vam neće izrasti jače u gušće posle ovoga! To je mit koji mora da se razbije jednom za svagda.

Kada se brijanje preporučuje?

Ako imate pojačane dlake na licu, a želite da ih se otarasite, ili ste vrlo osetljivi i prosto ne tolerišete čupanje dlaka. Ovom tehnikom možete ukloniti i dlake između i oko obrva ili na nausnicama. Brijanje će svakako manje da vam iritira kožu od čupanja koje kod nekih žena izaziva jaku alergijsku reakciju.

Dalje, za ovu vrstu brijanja se ne preporučuje standardni brijač koji koristite da bi obrijali noge. Za lice vam treba maleni brijač (Revlon Face Defuzzer), ili trimer ako ste ultra osetljive.

A predlažemo da obavezno pogledajte ovaj detaljan video jutjuberke Karime koja savršeno objašnjava zašto ona to radi, ali i pokazuje kako da pravilno obrijete vaše lice bez posledica.

Anketa

Da li ste probali da brijete lice?