Za mnoge majke, dan rođenja deteta je jedan od najsrećnijih trenutaka, ali za hiljade i hiljade mama je početak najtežeg perioda u životu, strepnje, straha i suza.

Šminkerka Merjem Nuhić, poznatija kao Ters Bosanka, nakon godinu dana progovorila je o bolnom iskustvu koje će pamtiti ceo život, a tiče se gubitka njenih prevremeno rođenih blizanaca.

Svaka beba rođena pre punih 37 nedelja gestacije se smatra prevremeno rođenom bebom.

Naime, Merjem i njen suprug Ajdin prošle godine u maju trebali su da postanu roditelji devojčice i dečaka, ali spletom nesretćnih okolnosti, par je nakon prevremenog porođaja u februaru, nažalost, izgubio bebe.

Godinu dana kasnije, rođena Travničanka podelila je sa svojim Instagram pratiocima kako se osećala tog dana, ali i neposredno nakon toga.

"Sećam se prve doživljene traume. Trebalo je da to bude običan pregled. Otišla sam kod ginekologa kako bih uzela bris, a ona je odjednom skočila i rekla 'Ti se porađaš'. Muž i ja smo trčali do parkinga i za dva minuta bili na Koševu", ispričala je u svojoj objavi.

Nakon toga, Merjem su uzeli telefon i, kako kaže, nije imala komunikaciju sa spoljašnjim svetom, a blizu nje nisu pustili ni njenog supruga, što joj je najteže palo.

"Kada sam tada ostala u bolnici, svako jutro sam se budila u čudu, nisam mogla da prihvatim realnost i shvatim što sam tu. Mazila sam svoje bebice i govorila im 'Strpite se još malo i idemo kući' u nadi da će se to uskoro desiti. Tešila sam sebe i skrivala istinu", napisala je.

"Sledećih mesec dana nikog nisam videla. Dok su svi iz bolnice iznosili decu i trčali u zagrljaj svojoj porodici, ja sam izašla praznih ruku i bolnog srca, a svoju decu sledeći dan spustili smo u grob. Taj trenutak zasigurno će biti nešto sa čim ću se buditi i ići da spavam do kraja svog života", objasnila je Merjem.

Istakla je kako se pre godinu dana pozdravila sa borbenom, hrabrom i veselom sobom, a upoznala neku novu Merjem koju je morala od nule da oblikuje.

Osim što je to veliki prirodni šok za bebe, majkama je u tim trenucima najpotrebnija psihološka pomoć nakon porođaja, a posebno onim koje su se porodile pre vremena i koje nisu uz bebe od prvog dana.

Nakon što se fizički oporavila od porođaja, došao je dan kada mora da ustane i stane pred ljude.

"Shvatila sam da se tek tada susrećem s hrabrošću. Prvi put kada sam videla sve te poglede na sebi koje i danas vidim, svaki put bi me prošla jeza. Nikad nisam volela ulogu žrtve", bila je iskrena Merjem, koja je posle tragičnog događaja tražila od svojih pratilaca da poštuju njenu privatnost.

"Trebalo mi je vreme da upoznam novu sebe, da se isplačem, odbolujem, budem ponovo nasmejana. Nisam želela da me gledaju praznu i uništenu. Želela sam da se oporavim. Teško je bilo svako jutro, i danas, ali to je život", napisala je šminkerka kojoj je suprug u svemu bio veliki oslonac i podrška.

Uz emotivnu objavu dodala je i nekoliko fotografija iz bolnice, a nadovezujući se na prvu fotografiju gde je nasmejana, istakla je kako joj je upravo za taj osmeh trebalo puno hrabrosti.

"Ne znam mogu li da vam dočaram koliko je samo suza, teških noći, lupanja srca trebalo za ovaj osmeh danas", napisala je.

Ispod objave su se nizali brojni komentari u kojima su mnogi pružili podršku Merjem i Ajdinu, paru koji je u braku već šest godina i zajedno žive u Kiseljaku.