Muzičari su decenijama snimali muziku sa posebnom namenom - da utiču na bebu još od najranijih dana, dok je u materici, i na neki način, oblikuju njen muzički ukus, učeći je poznatim pesmama. 

Uloge su se sad potpuno zamenile, pa su odrasli ti koji mogu da uživaju u "muzici" svog novorođenčeta. 

Naime, basistkinja psihodeličnog benda "Psychic Ills", Elizabet Hart, došla je na ideju da sa svojim partnerom, Ivanom Diazom Mateom, snimi pokrete svoje nerođene bebe, kojoj će dati ime Luka Jupanki.

Luka Jupanki je stvorila pesme na svom albumu koristeći MIDI tehnologiju, koja je njene pokrete u materici pretočila u zvuk. MIDI aparat je bio prikačen na stomak Elizabet Hart, snimajući vibracije koje je stvarala Jupanki, i transkribovala ih u sintisajzere Ivana Diaza Matea, proces je trajao više od pet jednosatnih sesija.

Nakon toga, Mate i Elizabet su editovali trake, poštujući originalnu melodiju, odnosno, ne želeći da je menjaju. 

Rezultat je bio kompilacija pesama nazvana "Zvuci nerođenog" (Sounds of the Unborn), koja će slušaocima biti dostupna od 2. aprila, navodi se na portalu Consequence of Sound.

Za sada je objavljen samo prvi singl pod nazivom "V4.3. pt. 2". Numera je mešavina eha, zvona, basa, sintisajzera. Kroz sve se prepliće elektronski puls, verovatno replika otkucaja srca.

Evo kako to zvuči: 

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.