Naša poznata manekenka Ivana Korab porodila se u februaru ove godine i na svet je donela zdravog dečaka kom su dali ime Mateo.

Međutim, mnogi nisu znali da je lepa manekenka dugo mučila muku za potomstvo, te da je sina dobila tek iz trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, dok je nakon drugog izgubila bebu.

 O svemu je otvoreno pričala na svom Instagramu i ujedno pružila podršku svim ženama koje prolaze kroz istu ili sličnu situaciju.

- Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Budući da lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana, otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva, ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu - ispričala je manekenka u snimku koji je objavila na svom profilu.

Uprkos lošem iskustvu, nije odustajala. Pola godine kasnije, treći put je otišla na vantelesnu oplodnju, zatrudnela, i pre pet meseci rodila zdravog dečaka.

- Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: "E, okej, nije mi suđeno". Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš - objasnila je Ivana na kraju.