Anđela i Anđela su projekat osmislile u saradnji sa prof. dr Radmilom Pešićem. EKO20 je pokrenut sa ciljem umrežavanja studenata različitih fakulteta i podsticanje međusobne saradnje. Takođe, konferencija treba da premosti problem odsustva komunikacije - po principu "od studenata studentima."

Konferencija nije održana usled pandemije, ali je koncept zadržan: predavanja na teme uticaja klimatskih promena, organske proizvodnje, cirkularne ekonomije, upravljanja otpadom i razvoja ekološke svesti. Kao i kreativni deo gde su učesnici trebali da se podele u timove i rešavaju aktuelne probleme održivog razvoja poput upravljanje otpadom na poljoprivrednom gazdinstvu, biznis ideje za održivu poljoprivredu, ekološke svesti, itd. Kako organizatorke ističu konferencija će se održati kada se za to steknu uslovi.

Studentkinje nastavljaju edukaciju o ekologiji putem instagram profila, istog naziva kao konferencija. Na njemu se mogu naći značajne i zanimljive informacije o ekološkim troškovima, fenomenima u prirodi, te saveti i citati.