Program podrške njihovog zapošljavanja ima za cilj da kroz sveobuhvatni sistem podrške, osnaživanje i uključivanje u sistem poveća zapošljivost ove grupe mladih. Nakon što izađu iz Svratišta, mladi iznad 16 godina, nastavljaju da se suočavaju sa svim problemima sa kojima su se i prethodno susretali. I dalje žive u neformalnim naseljima, izloženi su ekstremnom siromaštvu, teško dolaze do formalnog posla, otežan im je kontakt sa institucijama sistema, diskriminisani su i izloženi višestrukim rizicima.

Program podrške u zapošljavanju mladih koji žive ili rade na ulici CMS je osmislio kao nastavak podrške koju su mladi dobijali kroz ostale programe koje Centar za integraciju mladih realizuje (pre svega kroz Svratište za decu i program podrške na terenu) a koji odgovara na potrebe ciljne grupe kroz aktivnosti usmerene ka dobijanju dodatnih znanja, veština, kroz formalne obuke, radno iskustvo i psihosocijalnu podršku stručnog tima.

Tako je i osnovan Kafe bar 16, na adresi Cetnjiska 15a u Beogradu, krajem 2017. godine - kao socijalno preduzeće koje je pokrenuo CMS kako bi pre svega pružili podršku u zapošljavanju mladima koji žive ili rade na ulici nakon što izađu iz Svratišta. 

Pored Kafe bara 16, u lokalima u Beogradu na kojima vidite nalepnicu ispod, znaćete da oni podržavaju zapošljavanje mladih koji žive ili rade na ulici.