Danas je teško zamisliti život bez pametnih telefona, redovno proveravanje pošte i skrolavanje društvenim mrežama.

Telefon preko dana ne ispuštate iz ruku, a noću spavate s njim u krevetu? Verovatno ste zavisni, ali ne brinite. Život bez telefona trnovit je, ali savladiv put. Pa, zar ne bi bilo sjajno da to svi uradimo bar na 72 sata?

Ivana Džamić, poznatija pod imenom dživ na instagramu, inače psihološkinja po struci, osmislila je sjajan izazov.

izazov bez telefona
screenshoot/ instagram 

Izazov glasi "72h bez društvenih mreža". Ivana ga toplo preporučuje svima koji imaju potrebu da se okrenu sebi, oslušnu svoje potrebe i provedu analogno vreme sami sa sobom ili ljudima koje vole.

Za ovakav izazov potrebna je odlučnost i karakter. Ivana smatra da je vreme bez društvenih mreža mentalni detoks. "Glavna uloga nervnog sistema je da obradi informacije koje pristižu. Da li možete da zamislite koju količinu informacija obrađujete na dnevnom nivou na društvenim mrežama?" - pitala je ona svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram.

izazov bez telefona
screenshoot/instagram 

Jedan ceo dan bez društvenih mreža, imejlova i video igara ili vesti? Zvuči nemoguće. Verovatno bi nam ovaj izazov lakše pao kada bi se i nama bliski ljudi priključili. Zato ih pozovite i počnite avanturu zvanu "stvaran život".

Ivana Džamić svima preporučuje "Dajte sebi prostor da budete autentična verzija sebe i da uživate u OVDE i SADA"- napisala je ona na InstaStory-u.

izazov bez telefona
screenshoot/instagram 

Ivana dodajte jednu važnu lekciju za stabilnije mentalno stanje i preuzimanje odgovornosti za sopstveni život "Ima jedno zlatno pravilo. Ono na šta je vaša pažnja usmerena je ono kakvu ćete realnost i živeti"- rekla je.

Nakon ovakvog podsticaja da oslušnete život i iz drugog ugla, okrenete se sebi i svojim najbližima, da li ste zainteresovani da se oprobate u ovakvom izazovu? Odgovorite nam u anketi.