KAKAV JE ZAPRAVO BIO KARL LAGERFELD? Kroz memoare njegove nekadašnje desne ruke saznaćemo i tu enigmu

Telohranitelj otkriva nepoznate detalje o životu slavnog dizajnera

Shutterstock

Sebastijan Žondo, telohranitelj, vozač, asistent i bliska osoba Karlu Lagerfeldu, napisao je, uz pomoć spisateljice Virdžinije Mouzat, svoja sećanja na slavnog dizajnera u knjizi "Ça va, cher Karl?".

Autorka za knjigu kaže da to nije delo o modi, već o ljudskosti, koja je u Sebastjanovoj ispovesti iščitala njegovu povezanost i odanost dizajneru.

Nekadašnji bokser Lagerfelda je upoznao kao tinejdžer, u očuhovoj prodavnici starinskog nameštaja i kaže da se svideo dizajneru jer je bio znatiželjan i uvek mu je postavljao razna pitanja. Pitao je dizajnera bi li mogao da radi za njega, pa mu je prvo bio telohranitelj, zatim vozač pa lični asistent.

U Lagerfeldu je, kao dete razvedenih roditelja, pronašao stabilnu očinsku figuru, a Karl je u njemu video sina. Stoga ne čudi da ga je tokom svog života uveo u svoj krug i pokazao mu život na visokoj nozi, a ostavio mu je i do svog bogatstva.

Sebastijan je kročio i u svet mode: nosio je revije za Chanel, a Silvija Venturini Fendi ponudila mu je da, kao bokser, sarađuje na kolekciji sportske odeće.

Shutterstock 

Međuzim, usprkos svemu, ostao je čvrsto na zemlji, svestan da je zdravlje najvažnije što proizlazi i iz činjenice da je bio uz Karla za vreme njegove bolesti i smrti, a otkrio je i kako se dizajner nije predavao već je radio do samog kraja.

"Ako ste živi i zdravi, imate sve. Ponekad na to zaboravimo jer razmišljamo vrlo materijalistički", zaključio je on.