Između perioda kada se Šanel prvi put pojavio u poznatoj ulici Rue De Cambon, do perioda kada ovaj brend u svoje ruke preuzima Karl Lagerfeld i transformiše ga u jednu od najvećih modnih kuća, bilo je mnogo prilika kada su se Šanelovi komadi pojavljivali u poznatim filmovima i televizijskim serijama. Od čizama koje je nosila En Hetvej u filmu Đavo nosi pradu do look-a Margot Robi u filmu Bilo jednom u Holivudu, Šanel odeću su uvek nosile jake žene, a to je nešto što svi volimo da vidimo.
Evo nekoliko najboljih.


Seks i Grad (1998-2004)


Ova kultna serija je uvek bila ispred svog vremena što se tiče mode i oblačenja glavnih glumica. Samanta Džouns je uvek bila najvatreniji Šanel fan, a nosila je i aksesoare istog brenda. Jedan od nezaboravnih je bila bela torba u kontrastu sa pink odelom.

Šanel 5 reklama (2004)


Mnogo pre nego što se Nikol Kidman pojavila u ulozi Grejs Keli u filmu “Grejs od Monaka“ glumica je fantastično ovekovečila ovu filmsku zvezdu u ekstravagantnoj reklami za Šanel 5 koju je režirao Baz Lurman. Ovaj kratki fim je trajao čitavih 3 minuta, a koštao je 42 miliona australijskih dolara.

Đavo nosi Pradu (2006)


„Ti to nosiš...“
„Šanel čizme? Naravno.“
Nekoliko nezaboravnih replika iz ovog filma izgovara asistentkinja najpoznatijeg modnog magazina Endi Saš u filmu Đavo nosi Pradu. Koliko su širom sveta prepoznatljive replike iz ovog filma, toliko su prepoznatljivi i Šanel komadi koji su se našli u ovom filmu. Od visokih kožnih čizama do poznatih Šanel bisernih ogrlica i beretki od tvida.

najbolje-modne-kombinacije-šanel-film-inspiracija
20TH CENTURY FOX - WETCHER, BARRY - Album / Album / Profimedia 


Koko pre Šanel (2009)


Ovo je film o životu Koko Šanel u kojem se pojavljuje Odri Tatu u mnogobrojnim odevnim kombinacijama ove modne kuće.


Bilo jednom davno u Holivudu (2019)


Margo Robi u ovom fimu glumi Šeron Tejt koja je bila poznata po svom besprekornom stilu. Naročitno je volela da nosi Šanel torbe, a Robi je ujedno poznata po tome da je bila jedna od muza Karla Lagerfelda pre nego što je preminuo. Na svim filmskim premijerama je obavezno nosila Šanel kombinacije.