KAKO JE DŽEJ LO DOBILA ČUVENI NADIMAK? Za sve je "kriv" OVAJ MUŠKARAC koji ju je tako nazvao 1999.

Svoj drugi album iz 2001. godine, Lopezova je nazvala upravo tako

Shutterstock

Latino diva Dženifer Lopez svoj čuveni nadimak Džej Lo kako većina voli da je zove koristi već više od dve decenije, a i na društvenim mrežama je možemo naći pod tim imenom. Malo je poznato kako je ona dobila ovaj nadimak, po kome je izdala i čuveni album pod istim imenom, a njega joj je dao pokojno reper Hevi Di.

Reper je sa pevačicom sarađivao na njenom prvom albumu koji je izašao 1999. godine pod nazivom "On the 6". Dženifer je izjavila nedavno da ju je prvo zvao Dženi Lo, Dženifer Lo ili Džej Lo što se zadržalo do danas. Svoj je drugi album koji je objavila 2001. godine nazvala upravo tako, Džej Lo.

- Verujem da je tada prihvaćen u javnosti -rekla je pevačica.

Glumica Džudi Grir, koja je s Dženifer glumila u filmu Venčanje iz vedra neba iz 2001. godine, takođe se prisetila nastanka slavnog nadimka.

- Na snimanju su je svi zvali Džen Lo, nadimak Džej Lo još nije postojao. Želim da mislim da je to sve počelo tamo, u tom studiju u Kaliforniji. Sigurna sam da nije, ali mogu se pretvarati da sam bila tamo na samom početku - izjavila je Džudi.

Upravo ovaj album ju je vinuo u sam vrh popularnosti. Projekat je postigao ogroman uspeh, budući da je dospeo na prvo mesto Billboard 200 lestvice. U istoj nedelji od objavljivanja albuma, izašla je i romantična komedija „The Wedding Planner“, koja je takođe postigla uspeh u svetu filma.

Tako je postala prva žena sa filmom i albumom na vrhu lestvica u isto vreme u Americi. Dženifer je tokom svoje karijere prodala preko 80 miliona albuma što joj je obezbedilo mesto najuticajnije Latino umetnice u Americi.