"NISAM IMALA NOVCA DA JEDEM PO RESTORANIMA" Jelena Đoković otkrila zašto je postala VEGANKA i da li i dalje voli meso

Mnogi ne znaju zašto je Jelena Đoković postala vegan, a odgovor na to pitanje dala je u jednoj emisiji.

Pantalone Jelene Đoković idealne su za proleće, a supruga slavnog tenisera pokazala je kako da ih nosite na najmoderniji način.
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Jelena Đoković, osim što je supruga našeg najboljeg tenisera, ujedno je i sinonim za zdrav život, a deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.

Međutim, mnogi ne znaju da je na takav tip ishrane prešla jer je morala, a ne toliko jer je želela, a upravo je o tome progovorila u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi". Kako je rekla, sve je počelo još tokom studentskih dana.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena.

Jelena Đoković otkrila je da je postala vegan jer nije imala novca da jede po restoranima. Jelena Đoković otkrila je da je postala vegan jer nije imala novca da jede po restoranima.
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Takođe, supruga našeg tenisera otkrila je da je jedan od razloga zašto je postala veganka strah od bolesti.

- Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha - poručila je tada Jelena.

Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

- Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Foto: Elena Di Vincenzo / Zuma Press / Profimedia

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - zaključila je tom prilikom Jelena Đoković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!