TUŽNA PRIČA OMILJENIH BLIZANACA: Bili su najpopularniji, a njihovu tragediju mnogi ne zaboravljaju ni dan danas

Sojer i Salivan Svitin važili su za omiljene blizance zahvaljujući seriji "Svi vole Rejmonda", a samoubistvo jednog od njih rastužilo je čitav svet.

Profimedia

Kako sam naziv serije "Svi vole Rejmonda" kaže, zaista su milioni obožavali ovu seriju. Ova američka hit serija važi za jednu od najuspešnijih, a njene glumce publika je zavolela preko noći.

Glavni glumac ovog sitkoma Rej Romano uspeo je da dogovori cifru od 1,8 miliona dolara po epizodi i tako je postao najplaćeniji televizijski glumac.

On je od samog početka bio plaćen više od ostalih glumaca, ali kada je uspeo da izvuče neverovatnu cifru tokom osme sezone, ostali su u tome videli priliku da pregovaraju o sopstvenim ugovorima.

Lisa O'Connor / Zuma Press / Profimedia 

Ipak, to nije uticalo da se popularnost ostalih glumaca smanji. Naprotiv, blizanci Sojer i Salivan Svitin osvojili su čitavu javnost koja ih je bez premca obožavala.

Ove godine obeležava se 25 godina od prikazivanja prve epizode, a čuveni blizanci snimali su do 2005. godine kada je serija i završena. Nakon toga, povukli su se iz sveta glume.

Njihovo poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je 2010. godine na dodeli nagrada TV Landa u Los Anđelesu, a devet godina kasnije, Sojer je tragično preminuo.

Nakon nekoliko godina borbe sa slavom koju je teško podnosio, Sojer je imao 19 godina kada je odlučio da izvrši samoubistvo u porodičnoj kući u Teksasu.

Youtube 

Samo nekoliko dana ranije, njegova sestra Medlin objavila je na svom Fejsbuk profilu status koji je posvetila njemu.

- Htela bih da podstaknem sve ljude da pokažu ljubav prema onima koje vole. Neka ne sumnjaju u ljude kojima je stalo do njih - napisala je Sojerova sestra tada.

Ova vest nanela je veliku bol porodici blizanaca, a brojni prijatelji i glumci bili su neverici kada se ova tragedija dogodila.

- Ovog jutra u našoj porodici se dogodila velika tragedija. Slomljeni smo što moramo da objavimo da je naš voljeni brat, sin i prijatelj, Sojer oduzeo sebi život.

Imao je još samo nekoliko nedelja do svog 20. rođendana - napisala je Sojerova starija sestra Medlin u službenoj porodičnoj izjavi u aprilu 2015. godine.

Sojer Svitin  Youtube

Prema navodima američkih medija, Sojer se ubio hicem iz vatrenog oružja na tremu porodićne kuće u Teksasu.

U popularnoj seriji Sojer je igrao Džefrija Barouna, njegov brat blizanac Saliven Majkla Barouna i starija sestra Medlin bila je Eli Baroun.

Serija je prikazivana od 1996. do 2005. godine. Braća Svitin glumila su u seriji od kada su imali 16 mjeseci.