PODMITIO SLUŽBENIKA DA BI OŽENIO MALOLETNU PEVAČICU: Isplivala nova zlodela repera optuženog za silovanja i reketiranja

Svedok je otkrio da je reper Ar Keli podmitio vladinog službenika i oženio maloletnu pevačicu Aliju, koja je tada imala samo 15 godina

Antonio Perez / Chicago Tribune / Zuma Press / Profimedia

Bivši menadžer Ar Kelija, američkog pevača čije je suđenje zbog seksualnog zlostavljanja, reketarenja i podmićivanja u toku, svedočio je na sudu.

On je rekao da je 1994. godine muzičar podmitio vladinog službenika kako bi dobio lažne isprave za tada 15-godišnju pevačicu Aliju kako mogla  da se uda za njega, prenosi USA Today.

Takođe tvrdi da je platio 500 dolara za njenu ličnu kartu i dodao kako su odluku o pribavljanju dokumenata doneli Kelijevi navodni saradnici nakon što je Alija rekla da je trudna.

Shutterstock 

U tim je dokumentima pisalo da devojka ima 18 godina, a mito je navodno plaćen 30. avgust 1994., samo dan pre izdavanja dozvole za venčanje. Brak Ar Kelija i Alije poništen je nekoliko meseci kasnije. Nekadašnja pevačica, punog imena Alija Dejna Hogton, poginula je u avionskoj nesreći 2001. godine.

Podsetimo, reper čije je pravo ime  Robert Sivester Keli, već se decenijama suočava sa navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, među kojima su mnoge tinejdžerke. Optužbe je više puta odbacio. Ako bude osuđen po svim tačkama optužnice, Ar Keli mogao bi biti osuđen na nekoliko decenija.

Shutterstock 

Keli je optužen da je zahtevao od žrtava da pokažu „apsolutnu posvećenost“ i da poštuju stroga pravila, uključujući i to da jedu ili odlaze u toalet samo uz njegovu dozvolu, da ne gledaju druge muškarce i da ga zovu „tata“.

Keli je u zatvoru poslednje dve godine, a u je junu premešten u Bruklin iz Čikaga na suđenje.