REGRUTOVAO ŽENE I MALOLETNE DEVOJKE I TRAŽIO DA GA ZOVU TATA: Počelo suđenju reperu optuženom za REKETIRANJE i SILOVANJE

Reper Keli optužen je da je bio vođa šeme u kojoj je regrutovao žene i maloletne devojke za seks.

Shutterstock 

Američkom reperu Ar Keliju, optuženom za reketiranje, seksualno zlostavljanje i podmićivanje počelo je suđenje u Njujorku. Neke od pomenutih optužbi protiv pevača stare su više od 20 godina.

Ako muzičar bude kažnjen po svim tačkama, mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu dugu nekoliko decenija.

Keli se suočava sa optužbama da je bio vođa dvodecenijske šeme u kojoj je regrutovao žene i maloletne devojke za se*s.

„Ovaj slučaj se odnosi na predatora“, rekla je pomoćnica američkog tužioca Maria Melendez u uvodnoj reči.

Ona je opisala Kellija kao „čoveka koji je koristio laži, manipulacije, pretnje i fizičko zlostavljanje kako bi dominirao nad svojim žrtvama i godinama izbegavao odgovornost“.

Tražio da ga zovu TATA

Keli je optužen da je zahtevao od žrtava da pokažu „apsolutnu posvećenost“ i da poštuju stroga pravila, uključujući i to da jedu ili odlaze u toalet samo uz njegovu dozvolu, da ne gledaju druge muškarce i da ga zovu „tata“.

r kelly
Shutterstock 

On se izjasnio da nije kriv i oštro je demantovao sve optužbe. Očekuje se da će suđenje, koje je pandemija odlagala nekoliko puta i za koje se predviđa da će trajati oko mesec dana, uključivati detalje o navodnim zlostavljanjima, uključujući svedočenje nekih žena, optužnica i najmanje jednog muškarca tužioca, piše BBC.

Čak i ako bude oslobođen, Keli se i dalje suočava sa optužbama za seksualne odnose u Illinoisu i Minesoti, gde se takođe izjasnio da nije kriv.

Keli je u zatvoru poslednje dve godine, a u je junu premešten u Bruklin iz Čikaga na suđenje.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši