Kako prenose strani mediji, protiv pevača Boba Dilana (81) podignuta je optužnica prošlog petka zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

U optužnici se navodi kako je Dilan davne 1965. godine, tada 12-godišnjoj devojčici, identifikovanu kao J.C., koja ga je sada tužila, davao alkohol i drogu, pa zahvaljujući opijatima seksualno zlostavljao u hotelskoj sobi.

J. C. navodi da je pevač tokom aprila i maja 1965. iskoristio svoju slavu kako bi se sprijateljio s njom pre nego što ju je zlostavljao, što je "bilo popraćeno s alkoholom, drogom i pretnjama da će je fizički zlostavljati". U optužnici stoji da je to iskustvo na devojčicu ostavilo "emocionalno povrijeđenom i psihološki oštećenom sve do danas", piše Page Six.

bob dilan
Profimedia 

Devojka je rekla kako je zbog svega što je proživela morala da potraži pomoć, a da su posledice "neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima". Navedeno je da se, između ostalog, nosila s depresijom, sramom i anksioznošću.

Optužnica, koja je podignuta na vrhovnom sudu Menhetan, navodi i da ju je Dilan tada držao protiv njene volje i za sad nije poznato koliku odštetu će tražiti. Tim pevača Boba Dilana se oglasio i za BBC otkroo da je „tvrdnja stara 56 godina neistinita i da će se energično braniti“.

Bob Dilan rođen kao Rober Alen Cimerman prodao je više od 125 miliona albuma širom sveta tokom karijere koja traje šest decenija.

Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2016. godine i postao prvi tekstopisac koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.