Optužbe protiv holivudskog glumca Kevina Spejsija za seksualno napastvovanje maloletnog dečaka će najverovatnije biti odbačena. Razlog tome je protivljenje žrtve da javno otkrije svoj identitet koji je od njega zahtevao federalni sudija.

Federalni sudija presudio je prošle nedelje da je čovek, u sudskim dokumentima identifikovan kao C.D., koji je tvrdio da ga je Spejsi seksualno napao 1980-ih kada je imao 14 godina, mora javno da otkrije svoj identitet.

Sudija Levis A. Kaplan utvrdio je da javnost ima legitimni interes da sazna identitet čoveka, napominjući u ovom slučaju „da je interes uvećan jer je C.D. izneo svoje navode protiv javne ličnosti“.

Advokati tužitelja podneli su u četvrtak pismo u sudu u Njujorku u kojem su sudiju obavestili o odluci i pristali na odbacivanje slučaja koji se odnosi na C.D.

- Kao što smo ranije obavestili Sud, C. D. smatra da nije u stanju da izdrži kontrolu i upad u njegov život ako se u ovom slučaju otkrije njegov identitet - napisali su advokati Richard M. Steigman i Peter J. Saghir.

- Zapravo, čak je i sama odluka Suda o ovom pitanju podstakla višestruke vesti u svim oblicima medija, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Iznenadna neželjena pažnja koju će izazvati otkrivanje njegovog identiteta jednostavno je previše za njega - izneo je advokat.

Glumac Entoni Rep, koji se pridružio C.D. u građanskoj parnici protiv Spejsija, navodi da je glumac na njemu ostvario neželjeni seksualni kontakt kada je imao 14 godina, prema tužbi. Incident se navodno dogodio u glumčevoj kući 1986. godine.

Advokati su takođe napisali da nameravaju da navode od C.D. uklone iz postojećeg slučaja sa Repom i zaustave taj slučaj dok se žale.