Neko je jednom rekao da je "žena ženi najveći vuk", i bio je u pravu.

Iako bi trebalo da smo evoluirali sa stavovima da je "žena tu samo da udovolji muškarcu", kako stvari stoje, još mnogo vode će morati da proteče pre nego što ovakva shvatanja zaista postanu samo deo istorije.

Kapris Bure, američka biznismenka, glumica i model nedavno je šokirala javnost svojim izjavama i sa samo nekoliko rečenica uspela je da "spusti", odnosno ponizi kompletan ženski rod.

Naime, na pitanje koja je tajna njenog dobrog braka sa suprugom Tajom Komfortom, odgovorila je da ta što su "kao zečevi u spavaćoj sobi".

kapris bure
Shutterstock 

Podsetimo, par je bio zajedno čitavu deceniju pre nego što su 2019. razmenili bračne zavete. Imaju i osmogodišnje blizance Džeta i Džeksa.

"To je samo 10 minuta vašeg života. Ne možete da kažete "Umorna sam", "Imam glavobolju", "Neću"", rekla je ona u intervjuu za časopis "OK!".

"Devojke, moj savet vam je ako niste raspoložene jer je dan bio dug - to je samo 10 ili 15 minuta od vašeg života", akcentovala je.

kapris bure sa muzem
pritnscreen/instagram 

Plavokosa lepotica dodala je i da je odnos na pragu propasti ako seksualni život u istom krene nizbrdo.

"Morate ga održavati živim. A ako možete da se odmorite od napornog dana i užiavte u seksu to je neverovatno. To je najbolje sredstvo za ublažavanje stresa", rekla je Kapris.

Inače, gospođa Bure inače je vrlo otvorena po pitanju svog intimnog života, a nedavno je izjavila da je ceo karantin provela "gužvajući čaršafe sa suprugom", i dodala, navodno u šali:

"Hvala Bogu da ne možemo više da imamo decu, inače bi definitivno bilo puno njih na putu".

Iako se ne spori da su seksualni odnosi bitni za funksionisanje para, nisu najvažnija stvar, a mnogi su njene reči komentarisali veoma pogrdno smatrajućui da pruža negativan primer da su "žene samo za jedno", te da je jedino bitno da muškarac bude zadovoljen.

kapris bure sa muzem
NIGHTVISION / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Upravo si opravdala i silovanja u braku, jer hej, pa to je samo 10 minuta tvog života. Kako da ne!" jedan je od komentara na mrežama.

Ono što čini sve ovo dodatno tužnim je i celokupna situacija žena u svetu, koje su lišene osnovnih prava, i neretko zlostavljane, silovane i ponižavane, te bi možda gospođa Bure mogla malo da razmisli (ako ima čime) pre nego što izjavi nešto ovakvo.