Kada se pojavila serija "Bridgerton" slobodno možemo reći da niko nije očekivao da će postati ovakav planetarni hit. Obožavatelji su sa nestrpljenjem pratili svaku epizodu, a posebno ih je obradovala vest da će se snimati ne samo druga, već i treća i četvrta sezona.

A onda, kao grom iz vedra neba, jedan od glavnih glumaca, čuveni "Vojvoda" Rege-Žan Pejdž saopštio je tužne vesti i obelodanio da napušta projekat.

Kako se niko nije nadao planetarnom uspehu, njihovi ugovori su bili takvi da je svako od glumaca mogao da donese ovakvu odluku, ali nakon toga što je Rege uradio, Netliks je pooštrio uslove za ostale članove ekipe.

Nagađalo se dugo o razlozima napuštanja, a jedna od priča je i bila jer je Rege-Žanu navodno ponuđena uloga Agenta 007, odnosno Džejmsa Bonda.

rege zan pejdz
Youtube 

Mnogi su pisali i da postoji mogućnost da glumac ponovo bude deo hit-serije. Mađutim, kako se bura oko cele situacije nije smirivala, oglasila se i glavna producentkinja serije, Šonda Rajms, i otkrila da nakon svega, Rene-Žan nikada više neće moći da bude ponovo deo "Bridgertona".

Na prvom mestu, Šonda kaže svima onima koji su se nadali njegovom povratku, ako su pratili pažljivo radnje knjiga Džulije Kvin, da ne postoji način da to urade.

Istakla je da iako u nekim serijama postoje klauzue kojima se određeni glumci mogu vratiti u ostvarenje, ali u ovom slučaju, to nije tako.

"Jednostavno smo pratili knjige koje se sastoje od osam različitih priča i one su zaista diktirale to što smo uradili" nadovezala se na priču i jedna od izvršnih direktorki Netfliksa. "Mi želimo da glumci imaju neverovatno iskustvo i da što verodostojnije prikažu celu priču, a ne da dolaze i odlaze kad im se ćefne", odgovorila je.

"Mislim, jel to-to što je želeo da uradi? Da li ga je to zadovoljilo? U redu, svako je tvorac svoje priče", završila je sa izlaganjem Šonda.

rege zan pejdz
Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Na pitanja da li je bila iznenađena celokupnom "famom" zbog Žanovog odlaska, Šonda je odgovorila da je najpre bila zbunjena. "Tužno je kad morate da "ubijete" lik koji je tu već neko vreme i ima svoje fanove", objasnila je producentkinja.

Serija će se ubuduće bazirati na bratu Dafne Bridžerton, Lordu Entoniju Bridžertonu, a sezona dva je trenutno u postprodukciji i očekuje se da će biti prikazana početkom sledeće godine.