Rege-Žan Pejdž slomio je srca brojnih obožavatelja "Bridgertona", kada je saopštio da napušta seriju koja mu je donela planetarnu popularnost. 

Isprva niko nije očekivao da će serija biti toliki hit, pa je iz tog razloga i ugovor glumca bio takav da nije u obavezi da snimi nove nastavke.

Tridesettrogodišnji Rege bio je relativno poznat javnosti dok nije otelotvorio vojvodu od Hastingsa u seriji "Bridgerton". Tužne vesti saopštio je na svom Instagramu uz reči: "Vožnja života! Bila mi je apsolutna čast biti vaš vojvoda. Neverovatna ekipa serije ispred i iza kamera bila je sjajna i čast mi je što sam deo te porodice. Sve je bilo više nego što sam mogao da očekujem . Ljubav prema njemu je ogromna i samo će rasti".

Njegova odluka uhvatila je nespremne i razljutila vodeće ljude na Netflix streaming usluzi, jer je Rege-Žan bio najveća zvezda njihove najpopularnije serije. Najpre mu je ponuđen honorar od 60.000 dolara po epizodi, a prema stranim medijima taj iznos se povećavao, ali glumac je to i dalje odbijao.

U medijima se spekulisalo o razlozima njegovog otkaza, a neki su čak tvrdili da je Pejdža bilo sramota zbog tolike pažnje, kao i da se pomalo stideo onoga mu je donela uloga vojvode. Sam je ranije rekao da je preterivanje kada su ga nazvali seksualnim simbolom zbog škakljivih scena sa koleginicom Fibi Dinevor u kojima je hemija među njima bila savršeno dočarana.

Na Netflixu, odlazak Rege-Žana iz serije "Bridgerton" smatra se velikim gubitkom i žao im je što nisu sklopili obavezujući ugovor s njim kada su snimali prvu sezonu.

"Nisu mislili da će to biti tako veliki hit. Zbog toga je legalno izašao iz projekta i može unovčiti svoju slavu na filmskim projektima, dok će drugi raditi pet sezona", rekao je izvor za Daily Mail.

Priča se da je glumac tako lako napustio seriju jer ima priliku da otelotvori slavnog tajnog agenta Džejmsa Bonda. Trenutno snima špijunski triler "Sivi čovek" koji ima veliki budžet i u njemu će moći da pokaže svoje sposobnosti u ulozi koja je drugačija od vojvode.

Snimanje filma se seli u Prag, u njemu glume Rajan Gosling i Kris Evans, i to jeza sada najskuplji projekat Netflixa.

Inače, glumac je bio gost u emisiji Grajama Nortona prošlog decembra, kada ga je i pitao da li će upravo on biti novi Bond.

"Bridgerton je jedina reč na slovu B koju mogu da kažem. Neću govoriti o drugim rečima na slovu B", rekao je Rege-Žan, koji je javnosti ranije bio poznat po ulozi advokata u seriji "Za narod".

Broj njegovih pratilaca na Instagramu svedoči o tome koliko je porasla njegova popularnost. Kada je izašla serija "Bridgerton", bilo ih je manje od milion, a sada je to cifra od 5.5 miliona ljudi.

Mnogi obožavaoci takođe su bili razočarani njegovim ljubavnim statusom. Naime, u februaru je viđen kako grli spisateljicu i poluprofesionalnu fudbalerku Emili Brovn. Par se nije mogao suzdržati od nežnosti i viđeni su na ulici u severnom Londonu u blizini njihove kuće od 800.000 funti.

Rege-Žan priznao je ranije u jednom intervjuu da je romantičan i da je veliki ljubitelj romantike kao koncepta. "Romantika je divna stvar i na svetu nam treba još toga. Većina stvari su u osnovi ljubavne priče, koje neki ljudi možda i ne shvataju", rekao je glumac, koji trenutno živi na relaciji London-Los Anđeles.