Dodela Zlatnih globusa se odavno završila, ali se o nekim glumcima, autfitima, nagradama i sličnom, i dalje priča. Ovog puta, na "tapetu" je bila mlada glumica, zvezda serije "Brdgerton" - Nikola Koflan

Naime, njen izgled i modnu kreaciju sa dodele nagrada, komentarisala je voditeljka Amanda Ričards, koja vodi podcast "Big Calf". Međutim, voditeljka je bila sve samo ne profesionalna. Zbog njenih reči, glumica je, malo je reći, pobesnela, ali i zasluženo uzvratila istom merom.

- Debela devojka iz "Bridgertona" nosi crni kardigan na dodeli Zlatnih globusa. Ako ste zgodni i elegantni, ne razmišljate o tome, ali ako ste debela devojka, uvek ćete razmišljati o crnom kardiganu koji ćete morati da nosite sa sobom - napisala je Ričards na Twitteru.

Strani mediji pišu kako je voditeljka insistirala na tome da je reč "debela", koristila kao deskripciju, a ne uvredu. No Nikola, ne samo što joj nije verovala, kao ni ostatak sveta, već joj nije ostala dužna.

nikola koflan
twitter/Nicola Coughlan @nicolacoughlan 

- Mislila sam da kardigan izgleda dobro, Moli Godard ga je koristila na svojoj reviji sa haljinama odakle je ideja potekla, a ja, inače, imam  ime - odgovorila je glumica.

Naravno, nije trebalo mnogo vremena da se na Twitteru započne pravi rat. 

Nakon što joj je nikola odgovorila na komentar, amanda je nastavila diskusiju: "Da, bezveze je što je nisam nazvala njenim imenom, i žao mi je zbog tog izbora. Ali neću da se izvinjavam za korišćenje reči "debela".Nikada!" 

"Nedelja je borbe protiv poremećaja u ishrani, a ti ne želiš da povučeš reč "debela"?", "Možda bi trebalo da razmiliš o svemu, upotrebila si je na način da degradiraš nekoga, a ne kao deskripciju", "Ko je tebe uopšte pitao za mišljenje", "Jadno je kako neke osobe misle da imaju pravo da vređaju druge", "Ti si samo još jedan zlostavljač koji javno ponižava sve one koji nisu idealno građeni".... samo su neki od komentara ogorčenih Tviteraša. 

Amanda je u međuvremenu pokušala da se "opere" time što je podelila neke članke o tome kako i plus size osobe mogu biti trendi i dobro stilizovane, ali fanovi nisu želeli da pređu preko uvreda.