Glumac Majkl Vederli (52), poznatiji po liku Antonija DiNoza iz serije "Navy CIS", Logana u "Crnom anđelu" kao i Džejsona Bula u "Bullu".

Ipak, ono što nije poznato je to da je Majklova žena Srpkinja Bojana Janković. Naime, Bojana se 1993. godine, kada joj je bilo 13 godina, odselila u Kanadu, završila je medicinu i pronašla ljubav svog života.

S Majklom se upoznala 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga. Bojana je svojevremeno opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

majkl vederli i bojana vederli
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

"Tada nam je prišao Majkl pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: "Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam da završim neke poslove. Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Majkl, drago mi je. Želite li da nam se pridružite? "

Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo prekrasan razgovor. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao.

Međutim, moja praktična priroda mi nije dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer što ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu? - ispričala je Bojana u razgovoru za "Politiku".

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom da nisu boravili u istoj zemlji - Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu.

Za Majkla se udala 2009. godine. Par danas živi na Menhetnu. Imaju dvoje dece, ćerku Oliviju i sina Lijamom, a iza glumca je propali brak s kolegicom Ameliom Hejnl, s kojom ima sina Augusta. Jedno vreme bio je veren i za Džesiku Albu.

majkl Vederli i Džesika alba
Shutterstock 

Inače, par je prevazišao čak i ozbiljan skandal, kada je Vederlija koleginica Eliza Dušku u januaru 2008. optužila za seksualno uznemiravanje.

Lepa Bojana uprkos karijeri svog supruga se i dan danas aktivno bavi medicinom.

"Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama.

Majkl Vederli bojana vederli
Jen Lowery / Splash / Profimedia 

Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu", ispričala je prošle godine dr Janković Vederli.