Lisa Jakub (42) proslavila se kao dečja glumica u devedesetima nakon čega se povukla iz glume i postala književnica i instruktorika joge.

Najzapaženiju ulogu ostvarila je u filmu "Gospođa Daubtfajer" u kom je tumačila Lidiju Hiliard, stariju ćerku gospođe Doubtfajer koju je odigrao legendarni Robin Viliams. 

A iako je od njenih glumačkih dana prošlo više od dvadeset godina, još nije pala u zaborav, u što se sada uverila i sama.

Lisa je na svom Instagramu objavila fotografiju novog članka o sebi s naslovom "Šta se dogodilo glumici koja je glumila Lidiju u filmu "Gospođa Daubtfajer?" pa je na pitanje i odgovorila.

"Pa, mislim, svašta se dogodilo od 1993. godine pa morate biti određeniji", napisala je, a zbog svojeg duhovitog odgovora je ponovo dospela u centar pažnje i o njoj su se raspisali i drugi svetski mediji.

Njenu objavu komentarisala je i Mara Vilson, još jedna dečja zvezda iz devedesetih koja je glumila njenu mlađu sestru Natali u istom filmu.

"To je kao kada kažu da je neko 'dobro ispao' ili da 'nije dobro ispao'. Šta to znači? Ko išta 'ispadne'?" komentarisala je Mara o kojoj se takođe često pišu slični članci.

"Ti si 'ispala' savršeno, ako iko kaže drugačije, potući ću se s njim", odgovorila joj je Lisa koja je svoju spisateljsku karijeru izgradila na glumačkoj.

Naime, Lisa je napisala nekoliko knjiga o svom iskustvu dečje zvezde i borbi s mentalnim problemima. Iz glume se povukla kada su joj bila 22 godine i tom prilikom je na svojoj web stranici objasnila i zašto je donela tu odluku.

"Shvatila sam da mora da postoji nešto više u životu od premijera i pretvaranja da ste neko drugi", napisala je, a nakon napuštanja Holivuda odselila se u Virdžiniju gde živi i danas sa svojim suprugom Džeremijem Džonsom.

Glumila je i u filmovima "Dan nezavisnosti" s Vilom Smitom, "Lepotica i zver" s Fran Drešer kao i u filmu "Zona sumraka".


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!