Iako na prvu nalik crnoj komediji, “Promising Young Woman” sve je samo ne to. Nominovan je za čak pet Oskara i četiri Zlatna Globusa, jasno je da je reč o filmu o kome će se pričati neko vreme.

Kako otkriva i sama napeta najava, priča prati Kasandru (Keri Maligan), bivšu uspešnu studentkinju medicine koja je nakon jednog traumatičnog događaja prekinula studije. Od tada živi s roditeljima, radi za šankom u kafiću, nema prijatelja, nema dečka, ima 30 godina i roditelji su joj već ozbiljno zabrinuti.

Saznaćemo i da se Kasandrin 'društveni život' uglavnom svodi na to da izlazi u klubove i barove, pretvara se da je mrtva pijana, a kad je takvu neki lik pokupi i odvede kući, ona ga naglo suočava s onim što je upravo hteo da joj učini.

Poput hladnog tuša za sve one koji nesmetano prilaze pijanim i nemoćnim ženama u klubovima. Manje od tri minuta najave filma dovoljne su da sa sigurnošću možemo da kažemo kako je film pokrio sve ono o čemu nevoljno razgovaramo, čvrsto braneći svaku devojku koja je bar jednom u životu čula reči: “Sama si si to učinila”.

Napet i pun neočekivanih obrta, film ne otkriva ništa više od onoga što nam je već dobro poznato, ali nevezano za to definitivno donosi svojevrstan užitak u tome što će pravda konačno biti postignuta… pa makar i u filmu.