Poznati britanski glumac i voditelj Stiven Fraj (63), slobodno može da kaže da su dani depresije i teška vremena konačno iza njega.

Uostalom, za njega zaista važi pravilo da ljubav pomera sve granice.

Naime, Stiven je u srećnom braku od 2015. godine, kada je na "ludi kamen" stao sa Eliotom Spenserom, stand-up komičarem, koji je od njega mlađi čak 30 godina.

Međutim, par ne haje za razliku u godinama, već uživaju u svojoj ljubavi, iako se još uvek prepričava nemili događaj koji je Fraja mogao da košta života.

Naime, Stivenovi prijatelji su nebrojeno puta rekli za medije da je upravo Eliot zaslužan što se glumac izvukao iz teške depresije sa kojom se borio godinama, i zbog koje je sebi i pokušao da oduzme život.

U intervjuu za Independent 2013. godine, glumac je priznao da je godinu dana ranije popio gomilu tableta i popio gotovo celu flašu votke jer više nije mogao da se nosi sa mnogim predrasudama o homoseksualcima, sa kojima se suočavao tokom i nakon snimanja svog dokumentarnog filma "Stiven Fraj - Tamo negde", ali i ranije u životu. Srećom, jedan od menadžera ga je pronašao u nesvesti u hotelskoj sobi i pozvao hitnu pomoć, a Fraj je završio sa četiri slomljena rebra.

Godinu dana nakon šokantnog priznanja, upoznao je svog sadašnjeg supruga, a zanimljivo je da je Spenserov otac Stivenovih godina.

Venčali su se u januaru 2015. godine u njihovoj matičnoj opštini u Londonu, samo deset dana nakon što su objavili veridbu, a zabavljali su se od leta 2014. godine.

"Bože. Spenser i ja smo ušli u sobu kao dvoje ljudi, potpisali se u knjigu venčanih i izašli kao jedan. Neverovatno", napisao je Fraj na svom Tvitteru nakon venčanja.

Međutim, mlađani Eliot nije pomogao glumcu samo sa mentalnim problemima u koje spadaju depresija, ali i bipolarni poremećaj, koji su mu dijagnostikovani, već je uspeo i da ga "skine" sa veoma opasnog poroka.

Naime, Fraj je godinama bio zavistan od kokaina, a o tome je govorio i u svojoj autobiografiji "More Fool Me".

"Potrošio sam ogromne sume novca na beli prah. Znam koliko je to glupo, ali znam i bolje ljude od mene koji su bili na istom putu", priznao je Fraj, otkrivajući kako je svojevremeno šmrkao kokain u Bakingemskoj palati, što je šokiralo i kraljicu Elizabetu II.

Sa suprugom Eliotom, svoje slobodno vreme sada provodi obilazeći izložbe jer su oboje ljubitelji umetnosti, a uživaju i u putovanjima svetom, što komičar takođe koristi za razvoj i promociju svojih fotografskih veština na Tviteru.

Bilo kako bilo, čini se da Fraj konačno plovi mirnom lukom, te da je njegov život konačno obasjalo sunce nakon godina i godinama mraka.